Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος ενώ εδώ και 7 μήνες δεν έχω περίοδο;

Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος ενώ εδώ και 7 μήνες δεν έχω περίοδο;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Εδώ και 7 μήνες δεν έχω καθόλου περίοδο. Δεν έχω κάνει κάποια εξέταση. Υπάρχει περίπτωση να μείνω έγκυος; Έχω ελεύθερες επαφές και το τεστ εγκυμοσύνης μου βγαίνει αρνητικό. Οδεύω προς κλιμακτήριο;
Απάντηση:

Εφόσον δεν έχετε για 7 συνεχόμενους μήνες καθόλου έμμηνο ρύση, η πιθανότητα να είστε έγκυος είναι ελάχιστη. Δεν βλέπω λόγο να ανησυχείτε, οδεύετε προς την εμμηνόπαυση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v