Γιατροί έσωσαν μωρό που σταμάτησε να αναπνέει κατά τη διάρκεια πτήσης!

Γιατροί έσωσαν μωρό που σταμάτησε να αναπνέει κατά τη διάρκεια πτήσης!

Δύο γιατροί που έτυχε να επιβαίνουν σε πτήση της IndiGo με προορισμό το Δελχί, έσωσαν ένα μωράκι 6 μηνών, που έπασχε από συγγενή καρδιοπάθεια και παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, το μωρό παρουσίασε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και οι αεροσυνοδοί ρώτησαν αν κάποιος από τους επιβάτες είναι γιατρός ώστε να μπορέσει να βοηθήσει. Για καλή τους τύχη, βρήκαν δύο!

«Η μητέρα έκλαιγε, καθώς το μωρό πάσχιζε να αναπνεύσει. Εγώ και ο Δρ. Mozammil αναλάβαμε τη φροντίδα του βρέφους. Του χροηγήσαμε οξυγόνο μέσω μιας μάσκας ενηλίκου και ζητήσαμε το ιστορικό του. Έπασχε από μια συγγενή καρδιακή πάθηση και έπρεπε οπωσδήποτε να πάει σε νοσοκομείο», δήλωσε ο δεύτερος γιατρός,  Δρ Kulkarni και συνέχισε λέγοντας «Του κάναμε επίσης ενέσεις. Οι γονείς είχαν μαζί τους την ένεση Dexona, η οποία αποδείχθηκε πολύ χρήσιμη. Τα πρώτα 15-20 λεπτά ήταν πολύ κρίσιμα και αγχωτικά, καθώς ήταν δύσκολο να εκτιμηθεί η πρόοδος. Τελικά το μωρό άρχισε να αναπνέει φυσιολογικά και το χρώμα του επανήλθε».

Μόλις προσγειώθηκαν στον προορισμό τους, το μωράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να λάβει εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια.

Οι γονείς του μωρού είπαν ότι οι γιατροί ήταν θεόσταλτοι και εξέφρασαν δημόσια την ευγνωμοσύνη τους.

Πηγή: indiatvnews.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v