Μαχητής της ζωής: μωράκι παλεύει με τον καρκίνο αλλά δεν σταματά να χαμογελά

Μαχητής της ζωής: μωράκι παλεύει με τον καρκίνο αλλά δεν σταματά να χαμογελά

Ένα αγοράκι μόλις 4 μηνών με σπάνιο καρκίνο του αίματος δεν το βάζει κάτω και σκορπίζει την ελπίδα με το χαμόγελό του, παρά τις μάχες που δίνει καθημερινά για την υγεία του.

Ο Francis, από το Walton του Λίβερπουλ, πάσχει από οξεία μυελοειδή λευχαιμία, η οποία εμποδίζει τον μυελό των οστών να παράγει υγιή κύτταρα του αίματος.

Παρόλο που η πάθηση είναι πιο συχνή σε άτομα άνω των 75 ετών και προσβάλλει περίπου 3.100 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μυελός των οστών του Francis είχε 80% καρκινικά κύτταρα σε βιοψία φέτος το καλοκαίρι και είπαν στους γονείς του ότι θα χρειαστεί μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων και χημειοθεραπείες.

Ο μικρούλης μόλις ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας, ο οποίος ήταν πολύ πιο έντονος από τον πρώτο, σύμφωνα με τους γονείς του. Παρά την εξαντλητική θεραπεία, όμως, ο Francis σκορπίζει την χαρά και την ελπίδα με το χαμόγελο και τα νάζια του.

Το παιδάκι που ταλαιπωρείται απ' όταν ήταν 6 εβδομάδων έχει δείξει τεράστια δύναμη ψυχής και δεν το βάζει κάτω!

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο κατάλληλος δότης που θα χαρίσει στο αγοράκι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι «ο σωτήρας του μικρού θα εμφανιστεί από στιγμή σε στιγμή».

Πηγή: news.sky.com

v