Ρέθυμνο: μαθητής κατήγγειλε καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία

Ρέθυμνο: μαθητής κατήγγειλε καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία

Αναβρασμός επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο καθώς ένας μαθητής κατήγγειλε στην εισαγγελία τέσσερις καθηγήτριες επειδή έκαναν απεργία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα η ιστοσελίδα neakriti.gr, ένας ανήλικος μαθητής προσέφυγε στην εισαγγελία πρωτοδικών και κατήγγειλε τις καθηγήτριες, που είχαν προχωρήσει σε απεργία στις 21 Σεπτεμβρίου επειδή όπως δήλωσε, του «στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση».

Η εισαγγελία διαβίβασε την καταγγελία του μαθητή στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου και κλήθηκαν οι τέσσερις καθηγήτριες να παραστούν σήμερα το απόγευμα, έτσι ώστε να τους γίνουν συστάσεις.

Η κίνηση του εν λόγω μαθητή να καταγγείλει τις καθηγήτριες, προκάλεσε αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα με τους συνδικαλιστές να κάνουν λόγο για «υποτίμηση του αγώνα που προσπαθούν να κάνουν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας».

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου, όπου θα δώσουν το «παρών» οι τέσσερις καθηγήτριες μετά την καταγγελία του μαθητή.

Πηγή: lifo.gr
v