Ήρωες δεν είναι μόνο τα προωράκια στη ΜΕΝΝ, αλλά και οι μαμάδες τους!

Ήρωες δεν είναι μόνο τα προωράκια στη ΜΕΝΝ, αλλά και οι μαμάδες τους!

Σε όλες τις γυναίκες που γέννησαν πρόωρα και είδαν τα μωράκια τους διασωληνωμένα στη ΜΕΝΝ, αφιερώνουμε το κείμενο αυτή της μαμάς που μέσα από την εμπειρία της θέλει να δώσει δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις οικογένειες.

«Γεια σου μαμά,

Ξέρω ότι ποτέ δεν πίστευες ότι θα ήσουν εδώ. Δεν είχες φανταστεί έτσι τη μητρότητα. Σωστά; Σίγουρα, είχες άγχος για τη γέννηση του μωρού σου. Θα πονέσει; Πώς θα είναι όταν θα το βάλω στο στήθος μου; Αλλά δεν περίμενες όσα θα συνέβαιναν μετά. Τους γιατρούς που θα έπαιρναν το μικρό σου απο την αγκαλιά σου για να το διασωληνώσουν. Δεν πρόλαβες να το χαρείς το μωράκι σου...

Αυτός ο νέος κόσμος είναι πραγματικά τρομακτικός. Υπάρχουν καλώδια και μηχανήματα και όλα φαίνονται τόσο... κρύα και σκοτεινά. Σου λείπει ο καιρός που ήσουν έγκυος και το μωρό σου ήταν ασφαλές.

Είσαι ευάλωτη στις ίδιες σου τις σκέψεις. Αναρωτιέσαι αν ήταν δικό σου λάθος αν το σώμα σου σε πρόδωσε... Πώς άφησες κάτι τέτοιο να συμβεί στο μωράκι σου...

Άκουσέ με, όμως, προσεκτικά. Δεν φταις εσύ. Το σώμα σου δεν απογοήτευσε ούτε εσένα ούτε το μωρό σου. Σας κράτησε και τους δύο ζωντανούς. Είστε ακόμα εδώ. Δίνετε και οι δύο αυτή τη μάχη αυτή τη στιγμή, όχι επειδή το σώμα σου απέτυχε, αλλά επειδή το σώμα σου σου έδωσε την ευκαιρία να παλέψετε.

Κι όταν όλα αυτά τελειώσουν και πάρεις το μωρό σου στο σπίτι, αυτό θα είναι μόνο μια άσχημη ανάμνηση. Τώρα είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο, αλλά σε λίγο καιρό το μικρούλι σου θα αναστώνει τη ζωή σου καθημερινά με τους πιο απίστευτους τρόπους. Κρατήσου από αυτή την σκέψη, σε παρακαλώ. Όπως έκανα και εγώ.

Να έχεις την ελπίδα ζωντανή μέσα σου. Έρχονται υπέροχες μέρες μπροστά σου.

Σε νιώθω μαμά, γιατί το έχω περάσει.

Ξέρω πώς συγκρατείς τα δάκρυά σου κάθε φορά που επισκέπτεσαι το μωρό σου.

Ξέρω πώς είναι να αντλείς γάλα κάθε βράδυ για ένα πλάσμα που θα έπρεπε να είναι δίπλα σου, αλλά δεν είναι.

Σε βλέπω να φέρνεις αυτό το γάλα στο νοσοκομείο για να βεβαιωθείς ότι το μωρό σου τρέφεται και να λαχταράς να θηλάσεις όπως νόμιζες ότι θα έκανες.

Τίποτα απ' όσα κάνεις δεν είναι εύκολο.

Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο πολύ λαχταράς να έχεις ξανά μια φυσιολογική ζωή. Θα την έχεις ξανά, πίστεψέ με.

Ήρωες δεν είναι μόνο τα προωράκια στη ΜΕΝΝ, αλλά και οι μαμάδες τους που παλεύουν στον πλευρό τους. Είσαι δυνατή και μετά από αυτή την εμπειρία θα είσαι ακόμα περισσότερο. Μόνο μην χάνεις την ελπίδα σου... Σε παρακαλώ.

Σε φιλώ γλυκιά μαμά της ΜΕΝΝ και σου στέλνω την αγάπη μου»

Πηγή: herviewfromhome.com

v