Μ. Τεντόγλου: «δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει»

Μ. Τεντόγλου: «δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει»

Ο Έλληνας πρωταθλητής που γράφει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, όντας αυτή τη στιγμή εν ενεργεία «χρυσός» σε όλες τις διοργανώσεις, είναι υποψήφιος για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στον κόσμο στα World Athletics Awards μαζί με 11 κορυφαίους αθλητές όλων των αθλημάτων του στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έδωσε στους «Πρωταγωνιστές» μια διαφορετική συνέντευξη αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής και της καθημερινότητάς του, όντας πάντα ο εαυτός του, καθώς  θέλει να «νιώθει ελεύθερος», όπως δήλωσε ο ίδιος στον Σταύρο Θεοδωράκη. 

Μεταξύ άλλων, ο κορυφαίος αθλητής είπε πως δεν έχει αλλάξει τις παρέες του από τότε που μεγάλωσε στα Γρεβενά. «Οι περισσότεροι φίλου μου», είπε, «έχουν φύγει στη Γερμανία. Βρήκαν δουλειά εκεί». Τόνισε πως οι δύο φίλοι του που έμειναν στην πόλη δουλεύουν σε φούρνο. Ανέφερε πως δεν θέλει να αλλάξει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τον ρώτησε τι θα έλεγε στα παιδιά που τον βλέπουν και τον θεωρούν πρότυπο. «Δεν θέλω να γίνω πρότυπο. Δεν μου αρέσει να λέω πολλά πράγματα, ούτε να πιέζω κανέναν. Θέλω ο καθένας να κάνει ό,τι του αρέσει, να είναι ελεύθερος. Αν βάλει κάποιον στόχο να το προσπαθήσει, να δοκιμάσει, να το πιστέψει…», είπε.

Όσον αφορά στη νοοτροπία με την οποία προσεγγίζει το άθλημα που υπηρετεί, ο Μίλτος Τεντόγλου αποκάλυψε πως βλέπει τον στίβο σαν παιδί, σαν παιχνίδι. «Ακόμα σαν παιχνίδι τον βλέπω τον στίβο, έτυχε να είμαι καλός σε αυτό», δήλωσε.

Πηγή: protothema.gr

v