Το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής» δίνει... ελπίδα σε νέες οικογένειες!

Το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής» δίνει... ελπίδα σε νέες οικογένειες!

Τα τελευταία χρόνια η υπογεννητικότητα αποτελεί μείζον πρόβλημα για την χώρα μας, αφού οι γεννήσεις βρίσκονται σε σταθερά πτωτική πορεία. Λόγω της οικονομικής κρίσης και των έντονων ρυθμών ζωής, αρκετά ζευγάρια πελαγώνουν στη σκέψη ενός παιδιού, καθώς πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βάζουν σε δεύτερη μοίρα αυτή τους την επιθυμία έως ότου να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σ' αυτό το μεγάλο βήμα.

Aυτό ακριβώς το «μεγάλο βήμα» στηρίζουν η Βίκος Α.Ε. με τη HOPEgenesis, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με αποστολή την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και τη στήριξη της οικογένειας στην Ελλάδα.

Η συνεργασία τους είναι ιδιαίτερη σημαντική καθώς αναγνωρίζουν την υπογεννητικότητα ως ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, με πολύ σημαντική επίδραση στην κοινωνία, την οικονομία και τη γενικότερη υπόσταση της χώρας μας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, η εταιρεία Βίκος και η HOPEgenesis ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε να στηρίξουν ακόμη περισσότερες οικογένειες στις τοπικές κοινότητες της Ηπείρου.

Μέσα από το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής» που ξεκίνησε το 2021, ήδη γιόρτασαν την γέννηση των δύο πρώτων βρεφών, καλύπτοντας τα πλήρη λειτουργικά έξοδα των εξετάσεων, των μετακινήσεων αλλά και του τοκετού.

Φέτος στο πρόγραμμα εντάχθηκαν ακόμα περισσότερες τοπικές κοινότητες της Ηπείρου και συγκριμένα στους δήμους Ζαγορίου, Πωγωνίου και Ζίτσας, δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες που είναι ήδη έγκυες ή επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, να ζήσουν με ασφάλεια και προστασία την εμπειρία της μητρότητας, παρέχοντας ταυτόχρονα ψυχολογική και ηθική συμπαράσταση.

Ως εταιρεία με ευαισθησία για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, η Βίκος Α.Ε. συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και στέκεται στο πλάι της τοπικής κοινωνίας της Ηπείρου, προσεγγίζοντας με σεβασμό και ευαισθησία τις ανάγκες των ανθρώπων της.

Το πρόγραμμα «Ελπίδα Ζωής» δίνει... ελπίδα σε πολλές οικογένειες για να μεγαλώνουν με υγεία τα νέα παιδιά και να γεμίζουν με χαμόγελα τα χωριά της Ηπείρου. Με αυτή την ευχή δεσμεύεται η εταιρεία ώστε να διαμορφώνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες, ώστε η ζωή να είναι προτεραιότητα και το παιδικό γέλιο να ηχεί σε κάθε γωνιά.

v