Κως: καθηγητής έσωσε τη ζωή μαθήτριας προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες!

Κως: καθηγητής έσωσε τη ζωή μαθήτριας προσφέροντάς της τις πρώτες βοήθειες!

Τη ζωή μιας μαθήτριάς του έσωσε ένας καθηγητής μουσικής σε γυμνάσιο στην Κω, με τη χρήση απινιδωτή, σύμφωνα με ανάρτηση της Ανθρωπιστική Οργάνωση «KIDS SAVE LIVES» που εκπαιδεύει μικρούς και μεγάλους ώστε να σώζουμε ανθρώπινες ζωές. 

Ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι εκπαιδευτής της βασικής υποστήριξης της ζωής από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης και μέλος της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω, και ήξερε τι ακριβώς έπρεπε να κάνει για να σώσει το 13χρονο κορίτσι. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Δάσκαλος έκανε χρήση Απινιδωτή σε Γυμνάσιο της Κω, σώζοντας τελικά τη ζωή του παιδιού, κάνοντας πιο ΕΠΙΚΑΙΡΗ από ποτέ την εκπαίδευση μαθητών, την πιστοποίηση των εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την υποχρεωτική τοποθετήση Απινιδωτών ⚡️σε κάθε ελληνικό σχολείο και κοινότητα!

Συγχαρητήρια Ερρίκε Errikos Troumoulis, συγχαρητήρια στους δωρητές του Απινιδωτή!

Διαβάστε πώς εκτυλίχθηκε όλο το περιστατικό από την επίσημη ανάρτηση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης:

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μαθητές του 3ου γυμνασίου Κω ειδοποίησαν τους καθηγητές τους για την κατάρρευση μια συμμαθήτριας τους. Άμεσα έσπευσαν οι καθηγητές μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής μουσικής του σχολείου ο οποίος τυγχάνει να είναι εκπαιδευτής της βασικής υποστήριξης της ζωής από το Ευρωπαϊκό συμβούλιο αναζωογόνησης (ERC) και μέλος της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κω - Hellenic Rescue Team branch of Kos.

Με τον έλεγχο ανταπόκρισης διαπιστώθηκε ότι η μαθήτρια δεν αναπνέει και ζητήθηκε άμεσα να φέρουν απινιδωτή τον οποίο διάθετε το σχολείο (είχε τοποθετηθεί πρόσφατα έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Μίτση). Παράλληλα ειδοποιήθηκε το #ΕΚΑΒ.

Άμεσα ξεκίνησαν τα πρωτόκολλα της Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης #ΚΑΡΠΑ από τους εκπαιδευτικούς. Ο απινιδωτής έδωσε απινίδωση με αποτέλεσμα η μαθήτρια να επανέλθει και να αναπνέει μόνης της.

Η άτυχη μαθήτρια διακομίσθηκε με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ,το οποίο ήρθε άμεσα, στο νοσοκομείο Κω. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις διασωληνώθηκε πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Όλη η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης εύχεται περαστικά και καλή ανάρρωση στην μαθήτρια και να επιστρέψει σύντομα στο σχολείο της».

v