7 φανταστικές ιδέες για μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

7 φανταστικές ιδέες για μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να ζουν τα Χριστούγεννα με έντονα χρώματα και δεκάδες στολίδια, κι άλλοι που προτιμούν μίνιμαλ και διακριτικές εορταστικές πινελιές στον χώρο τους. Αν ανήκετε στους δεύτερους, παρακάτω θα βρείτε μερικές κομψές ιδέες για να στολίσετε το σπίτι σας... τόσο όσο! 

Συνδυάστε γήινες αποχρώσεις

Αντί για πολύχρωμα λαμπάκια και στολίδια, πειραματιστείτε με πιο γήινες αποχρώσεις όπως το πράσινο, το λευκό και το καφέ. Για παράδειγμα, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καλάθι αντί για βάση του δέντρου, προτιμήστε λευκά αντί για πολύχρωμα λαμπάκια και τυλίξτε τα δώρα με σπάγκο αντί για κόκκινη ή κίτρινη κορδέλα. Αυτές οι μικρές πινελιές θα δημιουργήσουν μια όμορφη γωνιά στο σαλόνι που θα υποδηλώνει πως ήρθαν τα Χριστούγεννα, χωρίς όμως να το φωνάζει.

Βάλτε στο χριστουγεννιάτικο λίγα και λιτά στολίδια

Αντί το δέντρο σας να είναι ασφυκτικά γεμάτο με μπάλες και στολίδια σε όλα τα χρώματα και τα σχέδια όπως συνηθίζεται, προτιμήστε ομοιόμορφα στολίδια σε λευκό, καφέ ή παλ χρώμα. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τα στολίδια με ξύλινα γούρια ή κουκουνάρια. 

Γεμίστε το σπίτι με κλαδιά

Σε διάφορες γωνιές του σπιτιού, βάλτε βάζα με κλαδιά από έλατο, ελιά ή αμυγδαλιά (μπορείτε να μαζέψετε από το κοντινό πάρκο ή να αγοράσετε), τα οποία δίνουν μια όμορφη και ζεστή αίσθηση χωρίς να «βαραίνουν» τον χώρο. Συνδυάστε τα με αρωματικά κεριά, φύλλα ελιάς ή κόκκινα γκι. 




Στολίδια από  ξύλο, λινάτσα, ελιά και σπάγκο

Αν θέλετε μίνιμαλ στολισμό, αποφύγετε τις κόκκινες αγιοβασιλιάτικες κάλτσες, τα μεγάλα στολίδια στο τζάκι ή τα πολύχρωμα λαμπάκια στη βιβλιοθήκη. Διαλέξτε (ή φτιάξτε μόνοι σας) στολίδια σε γήινα χρώματα, με κύρια υλικά το ξύλο, τη λινάτσα, την ελιά και τον σπάγκο. Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω: 

Αντί για το κλασικό χριστουγεννιάτικο δέντρο 

Στολίστε... κλαδιά δεντρολίβανου

Κλαδιά δεντρολίβανου θα βρείτε σε μεγάλα φυτώρια ή ανθοπωλεία, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα. Βάλτε τα σε ένα βάζο και στολίστε τα με διακριτικά στολίδια και φωτάκια. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει, ενώ το σπίτι θα μυρίσει φρεσκάδα! 

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με βιβλία

Αν έχετε βιβλιοθήκη στο σαλόνι μπορείτε να αλλάξετε την διάταξη των βιβλίων για τις γιορτινές ημέρες και να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα εικονικό δέντρο από βιβλία.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε καμβά

Αντί να στολίσετε δέντρο, ζωγραφίστε ένα σε καμβά και, με απλές πινελιές, φτιάξτε το δικό σας δέντρο σε ότι διάσταση επιθυμείτε.

Φωτογραφίες από Instagram και Pinterest

v