Γάζα: 11χρονος έχασε το πόδι του από βόμβα, αλλά συνεχίζει να ονειρεύεται 

Γάζα: 11χρονος έχασε το πόδι του από βόμβα, αλλά συνεχίζει να ονειρεύεται

Ο 11χρονος Asif συνεχίζει να κυνηγά τα όνειρά του εν μέσω πολέμου, παρόλο που πρόσφατα έχασε το πόδι του όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του και όλη η οροφή έπεσε επάνω του.

«Γεννήθηκα εν μέσω πολέμου. Έχω ζήσει πολλούς πολέμους στη Γάζα. Όταν το σπίτι μου βομβαρδίστηκε, νόμιζα πως ονειρευόμουν» αυτά είναι τα λόγια του μικρού Asif, κατοίκου της Λωρίδας της Γάζας, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς έχασε το πόδι του, όταν βομβαρδίστηκε το σπίτι του από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

«Η οροφή κατέρρευσε επάνω μου… ο αδερφός μου παραλίγο να πεθάνει από θραύσμα, το οποίο του έκοψε τον λαιμό» θυμάται. «Ωστόσο, με κουβάλησε μέχρι το νοσοκομείο τη στιγμή που γύρω μας σκάγανε δεκάδες βόμβες. Από εκεί μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο Al Aqsa, όπου ακρωτηρίασαν το πόδι μου δίχως αναισθησία» συνεχίζει να περιγράφει ο Asif μιλώντας στο Al Jazeera.

Ο 11χρονος Asif πριν τον πόλεμο έπαιζε μπάλα στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου Al Wahda.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει «θα αψηφήσει τα πάντα, ακόμα και τον ισχυρό τραυματισμό του και θα συνεχίσει να κυνηγά τα όνειρά του στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τώρα χρειάζομαι ένα προσθετικό μέλος για να συνεχίσω» λέει.

«Έχω δεσμευτεί να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου και δεν θα σταματήσω να κυνηγώ τα όνειρά μου» τονίζει. Ο Asif δεν έχασε ποτέ την ελπίδα, ότι μία ημέρα θα επιστρέψει στο σχολείο και στην ομάδα ποδοσφαίρου του. 

Ο μέχρι τώρα απολογισμός των νεκρών στη Λωρίδα της Γάζας έχει ανέλθει τουλάχιστον στις 13.000 ανάμεσά τους πάνω από 5.500 παιδιά.

Πηγή: in.gr

v