Μαθητής γυμνασίου ξυλοκόπησε άγρια παιδί με αυτισμό σε σχολική εκδρομή

Μαθητής γυμνασίου ξυλοκόπησε άγρια παιδί με αυτισμό σε σχολική εκδρομή

Σοκάρει το πρόσφατο επεισόδιο bullying, με θύμα ένα παιδί με αυτισμό, που συνέβη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο σχολεία συναντήθηκαν στη διάρκεια της εκδρομής και υπήρξε μία λεκτική παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν μαθητή με αυτισμό κι έναν μαθητή από άλλο σχολείο. Έπειτα, ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του από τον μαθητή του άλλου σχολείου.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση και οι μαθητές χωρίστηκαν.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης, αναφέρει στο Cretalive πως λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη, το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή ενώ χθες βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές. Στόχος είναι τα σχολεία να επανέλθουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Σημειώνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύο συνήθως λύσεις προβλέπονται, ή ο μαθητής αποχωρεί οικειοθελώς από το σχολείο ή επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Για το δεύτερο, όμως, προηγείται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Πηγή: cretalive.gr

v