«Ο αδερφός μου με σύνδρομο Down είναι ο αγαπημένος θείος των παιδιών μου»

«Ο αδερφός μου με σύνδρομο Down είναι ο αγαπημένος θείος των παιδιών μου»

Ο Matt Rhodes έχει αδιανόητη αίσθηση του χιούμορ, έντονη ενσυναίσθηση, μια οικογένεια που τον αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και σύνδρομο Down. Ειδικά η αδερφή του, Erin Rhodes, δηλώνει περήφανη πως είναι ο καλύτερος θείος του κόσμου για τα δυο μικρά παιδιά της.

«Αφήνω τον αδερφό μου με σύνδρομο Down να φροντίζει τα παιδιά μου απ' όταν ήταν νεογέννητα μέχρι και σήμερα. Κανένας άλλος από το περιβάλλον μας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει. Όταν, όμως, του δώσαμε την ευκαιρία να είναι αυτός που φροντίζει αντί γι' αυτόν που τον φροντίζουν, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και εξέπληξε τους πάντες με την τρυφερότητά του», εξηγεί η Erin. 

Ο 5χρονος Dominic και η 3χρονη Louisa λατρεύουν να περνούν χρόνο με τον θείο τους, με τον οποίο διασκεδάζουν αφάνταστα και νιώθουν ότι τους καταλαβαίνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον μέσα στην οικογένεια. 

«Ο αδερφός μου ομορφαίνει τη ζωή μου από τότε που ήμασταν παιδιά και μου υπενθύμιζε καθημερινά ότι αυτό που έχει σημασία στη ζωή είναι η καλοσύνη, η ευγνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και η ζεστασιά. 

Τώρα που μεγαλώσαμε, ομορφαίνει και τη ζωή των παιδιών μου. Η αγαπημένη μου στιγμή είναι όταν βάζει τα α ανίψια του για ύπνο. Τους δίνει το γάλα τους και τους διάβαζε παραμύθια μέχρι να αποκοιμηθούν. Έπειτα, κάθεται και τα κοιτάζει με λατρεία. 

Τις υπόλοιπες ώρες τους μαγειρεύει, τους μαθαίνει ένα σωρό καινούρια πράγματα και τα παρασύρει σε διασκεδαστικές περιπέτειες φαντασίας... Παίζει μαζί τους ατέλειωτες ώρες, τα αγαπάει, τα φροντίσει και είναι ο άνθρωπος που εμπιστευόμαστε πιο πολύ να κρατάει τα παιδιά μας», λέει περήφανα η Erin και προσθέτει: 

«Έχει μια βαθιά αίσθηση ενσυναίσθησης και κατανόησης. Απλώς ξέρει πότε κάτι δεν πάει καλά. Καταλαβαίνει αμέσως πώς αισθάνονται οι άνθρωποι και πώς μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους».

Πηγή: today.com

v