Κάνει να παίρνω φυλλικό οξύ ενώ προσπαθώ να μείνω έγκυος;

Κάνει να παίρνω φυλλικό οξύ ενώ προσπαθώ να μείνω έγκυος;

Ερώτηση:
Παίρνω φυλλικό οξύ σε χάπι των 5mg ενώ προσπαθώ να μείνω έγκυος. Μπορώ να το παίρνω καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας μέχρι να γίνει η σύλληψη ή πρέπει να το σταματάω για λίγους μήνες;
Απάντηση:

Το φυλλικό οξύ μόνο καλό μπορεί να σας κάνει  είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οπότε μπορείτε να το παίρνετε ελεύθερα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v