Γιάννης Μπέζος: «ο Χίτλερ μπροστά στην ελληνική οικογένεια είναι αρνί»

Γιάννης Μπέζος: «ο Χίτλερ μπροστά στην ελληνική οικογένεια είναι αρνί»

Ο Γιάννης Μπέζος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τις στρεβλώσεις που θεωρεί ότι δημιουργούνται στην ελληνική οικογένεια και που εν τέλει πνίγουν τα παιδιά της.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είπε: «Οι μαμάδες είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ο Χίτλερ μπροστά στην ελληνική οικογένεια είναι αρνί, σε βάζει από κάτω. Δεν είναι αποτέλεσμα της φτώχειας. Είμαστε ένας λαός της Ανατολής, του ανατολικού τόξου, ένας λαός ορθοδοξίας που δίνει πάρα πολύ μεγάλη σημασία στην οικογένεια. Όταν η οικογένεια γίνεται διαστροφή γίνεται σαν τη μάφια, δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις, θέλει να τα ελέγχει όλα. Και όταν λέω οικογένεια δεν εννοώ μόνο το πρώτο κύτταρο, τη μάνα και τον πατέρα, εννοώ με την ευρεία έννοια».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αυτό, λοιπόν, είναι καλό να το αποφεύγουν και οι άντρες και οι γυναίκες. Δηλαδή να τη “σκοτώνουν” γρήγορα την οικογένεια, το εννοώ ρητορικά. Πρέπει να τη σκοτώσει μέσα του, να μην την έχει ανάγκη. Να μην αναφέρεται σε αυτό. Είναι πολύ μεγάλο θέμα των παιδιών που δεν απογαλακτίζονται γρήγορα και εύκολα. Φταίνε πάρα πολύ και οι γονείς που θέλουν να είναι συνέχεια πάνω από το παιδί, να το φροντίσουν και τελικά δημιουργούνται όλες αυτές οι στρεβλώσεις και πλουτίζουν οι ψυχαναλυτές. Και τα ναρκωτικά πλουτίζουν με αυτά. Γιατί το ναρκωτικό είναι ένα υποκατάστατο του ονείρου, όταν το παιδί δεν ονειρεύεται, όταν δεν το αφήνεις να ονειρευτεί - γιατί οι γονείς φοβούνται να τα αφήσουν να ονειρευτούν - καταλήγουν εκεί».

Πηγή: protothema.gr

v