«Πήρα διαζύγιο δυο φορές και όχι, δεν νιώθω αποτυχημένη»

«Πήρα διαζύγιο δυο φορές και όχι, δεν νιώθω αποτυχημένη»

Μια μητέρα, η οποία έχει πάρει διαζύγιο δυο φορές στη ζωή της, μοιράζεται την ιστορία της και συμβουλεύει τα νέα παιδιά να μην βιάζονται να παντρευτούν αν δεν είναι σίγουροι ή αν το ένστικτό τους τους λέει το αντίθετο.

«Αν κάποιος πριν από μερικά χρόνια μου έλεγε ότι κάποια στιγμή θα ήμουν διαζευγμένη, δεν θα τον πίστευα και πιθανόν να γελούσα μαζί του. Πόσο μάλλον αν μου έλεγε ότι θα είχα χωρίσει δύο φορές!

Κι όμως συνέβη.

Είμαι ελεύθερη και έχω στο ''βιογραφικό'' μου δύο αποτυχημένους γάμους... Ήταν όμως αποτυχημένοι;

Η αποτυχία ορίζεται ως "έλλειψη επιτυχίας". Αλλά με ποιο κριτήριο μετριέται η επιτυχία; Γνωρίζω πολλούς ανθρώπους που δεν έχουν χωρίσει και όμως είναι απόλυτα δυστυχισμένοι στον γάμο τους. Υποθέτω, όμως, ότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά.

Θα μπορούσα να σας αποκαλύψω τους λόγους για τους οποίους οι γάμοι μου δεν κράτησαν. Ξέρω ποιοι είναι αυτοί και ξέρω επίσης το ρόλο που έπαιξα εγώ στη λήξη τους. Εξάλλου, εγώ είμαι αυτή που κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και στις δύο περιπτώσεις. Αλλά λόγω των κοριτσιών μου και του σεβασμού που τρέφω για τη γνώμη που έχουν για τους πατεράδες τους, αρνούμαι να υπεισέλθω στις λεπτομέρειες του πώς και γιατί πιστεύω ότι αδικήθηκα και τι με οδήγησε τελικά να πάρω αυτές τις βασανιστικά δύσκολεςαποφάσεις.

Αυτό που αισθάνομαι άνετα να μοιραστώ, όμως, είναι ότι αγνόησα κάποια σημάδια, που δεν έπρεπε. Και τις δύο φορές. Αγνόησα αυτή τη μικρή φωνή που μου έλεγε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ή δεν ήταν σωστό. Το παραμέρισα. Δύο φορές. Ακόμα και μετά το τέλος του πρώτου μου γάμου, αγνόησα ''τις κόκκινες σημαίες'' τη δεύτερη φορά.

Έπρεπε να είχα ακούσει το ένστικτό μου και τις δύο φορές. Όμως θεωρούσα πως είμαι υπερβολική και ότι κάνω λάθος.

Όταν ήμουν έγκυος στο πρώτο μου παιδί, ήλπιζα ότι το μωρό θα άλλαζε τα πάντα, ότι θα εξαφάνιζε όλες τις αμφιβολίες. Άλλα έπεσα έξω... Πλέον όμως η ζωή μου δεν ήταν μόνο δική αλλά και της κόρης μου και ήξερα ότι δεν θα μπορούσα να τη μεγαλώσω σε ένα τέτοιο περιβάλλον ή σε έναν τέτοιο γάμο. Όσο κι αν με πονούσε, ήξερα ότι θα ήταν καλύτερα να χωρίσω. Αυτός ο γάμος κράτησε εννέα χρόνια.

Ο δεύτερος γάμος μου κράτησε 13 χρόνια... Έκανα ό,τι περνούσε απ' το χέρι μου για να μείνουμε μαζί, αλλά δυστυχώς και σ' αυτή την περίπτωση έπρεπε να είχα ακούσει το ένστικτό μου.

Ένα διαζύγιο είναι μια επίπονη διαδικασία, κυρίως για τα παιδιά. Αλλά πλέον είμαι ευτυχισμένη και εγώ και οι κόρες μου. Θα ξαναπαντρευτώ ποτέ; Ειλικρινά δεν ξέρω. Πιστεύω στην αγάπη. Και παρά το πώς μπορεί να φαίνεται, πιστεύω στο γάμο και στη δέσμευση για μια ζωή.

Αλλά ο γάμος δεν πρέπει να συνάπτεται όταν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι θέλεις να παντρευτείς το συγκεκριμένο άτομο αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή»

Πηγή: herviewfromhome.com

v