Πώς να περάσετε χουχουλιάρικα Χριστούγεννα στο σπίτι με τα νηπιάκια σας

Πώς να περάσετε χουχουλιάρικα Χριστούγεννα στο σπίτι με τα νηπιάκια σας

Τα Χριστούγεννα έφτασαν, τα σχολεία έκλεισαν, και επιτέλους έχουμε χρόνο να ευχαριστηθούμε την οικογένειά μας. Φέτος, κλείστε την τηλεόραση και το internet και περάστε όμορφες και χουχουλιάρικες στιγμές με τα νηπιάκια σας, χτίζοντας αναμνήσεις που θα θυμούνται για πάντα.

Χριστούγεννα χωρίς κατασκευές; Δεν γίνεται!

Οι ώρες που περνάμε με τα νηπιάκια μας γίνονται ακόμα πιο πολύτιμες όταν τις αξιοποιούμε δημιουργικά. Φέτος, μπορούμε να μαζέψουμε όσα υλικά χειροτεχνίας έχουμε στο σπίτι και να φτιάξουμε όλοι μαζί όμορφες κατασκευές. Με αυτόν τον τρόπο συνεργαζόμαστε, ανταλλάσσουμε ιδέες, μαθαίνουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, γελάμε και δενόμαστε οικογενειακώς. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας δικαιώσει, ενώ θα είναι κάτι χειροπιαστό, που θα μας θυμίζει πάντα τις στιγμές που μοιραστήκαμε.

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, σας προτείνουμε να ασχοληθείτε με χριστουγεννιάτικες κατασκευές και να φτιάξετε στολίδια για το δέντρο ή το σπίτι. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα δώρα και τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα μοιράσετε στους αγαπημένους σας. Τα χειροποίητα δώρα, και ειδικά όταν έχουν βάλει το χεράκι τους τα παιδιά, έχουν μεγαλύτερη αξία από το πιο ακριβό δώρο του κόσμου! 

Mαγειρέψτε μαζί με τον... Πάρη

Η κουζίνα δεν είναι το βασίλειο μόνο της μαμάς και του μπαμπά. Είναι ένα μέρος όπου οι γονείς μπορούν να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους με τα μικρά τους, να τους δείξουν πολύτιμα μαγειρικά και διατροφικά μυστικά, αλλά και να διασκεδάσουν. Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, μπείτε στην κουζίνα οικογενειακώς και φτιάξτε τις πιο λαχταριστές λιχουδιές! Για να πετύχει το εγχείρημά σας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε εύκολες συνταγές, που να προορίζονται για μικρά παιδιά.

Τα βιβλία της Ελένης Κατσούλη, συγγραφέα και δημιουργού του kids food blog Little Hands, «Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη» και «Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Μέσα από ευχάριστες ιστορίες και χάρη στην εντυπωσιακή εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, παρακολουθούμε τον Πάρη, τον μικρό ήρωα του βιβλίου, να εκτελεί, με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα πάντα, νόστιμες και υγιεινές συνταγές. Η μαγειρική μπορεί να γίνει η αγαπημένη απασχόληση κάθε παιδιού, ενώ παράλληλα είναι ένας... νόστιμος τρόπος για να έρθει όλη η οικογένεια πιο κοντά.  

Οργανώστε ένα χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Ένα από τα πιο παιχνίδια που ξετρελαίνουν τα παιδιά είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού! Αν θέλετε, λοιπόν, να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να κάνετε κάτι ξεχωριστό τα φέτος τα Χριστούγεννα, είναι η σίγουρη επιλογή σας. Ο λόγος; Το κυνήγι, το ψάξιμο και η ένταση ιντριγκάρουν τα παιδιά και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Για να οργανώσετε ένα πετυχημένο κυνήγι θησαυρού, ξεκινήστε από την επιλογή του... θησαυρού. Δεν χρειάζεται να είναι ένα ακριβό δώρο - αρκεί κάτι απλό που αγαπά το νηπιάκι σας (για παράδειγμα, ένα γλυκό ή μια χριστουγεννιάτικη βόλτα). Έπειτα, σχεδιάστε έναν χάρτη του σπιτιού βάζοντας Χ στα δωμάτια όπου έχετε κρύψει τα στοιχεία, χωρίς όμως ν' αποκαλύπτετε το ακριβές σημείο. Φροντίστε τα μηνύματα που φανερώνουν το κάθε στοιχείο να ανταποκρίνονται στην ηλικία των παιδιών που συμμετέχουν και να μην είναι ούτε πολύ εύκολα αλλά ούτε και πολύ δύσκολα. Δώστε τους το πρώτο στοιχείο, και το παιχνίδι ξεκινά!

v