Υπ. Υγείας για άνοιγμα σχολείων: να μείνουν σπίτι τα παιδιά με συμπτώματα ίωσης

Υπ. Υγείας για άνοιγμα σχολείων: να μείνουν σπίτι τα παιδιά με συμπτώματα ίωσης

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα εν μέσω ενός εκρηκτικού κοκτέιλ από κορωνοϊό, γρίπη και ιώσεις και τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας βρίσκονται σε επιφυλακή για νέες οδηγίες που θα σταματήσουν την εξάπλωση ασθενειών ανάμεσα στους μαθητές.

Τη σύσταση προς τους γονείς να μη στέλνουν το παιδί τους στο σχολείο εφόσον έχει συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης, επανέλαβε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Όπως ανέφερε, ακόμα και εάν τα παιδιά έχουν υποβληθεί σε τεστ και αυτό έχει βγει αρνητικό στον SARS-CoV-2, καλό είναι να μείνουν σπίτι και να μην πάνε στο σχολείο, καθώς μπορεί να ταλαιπωρούνται από άλλη ίωση την οποία μπορεί να μεταδώσουν στους συμμαθητές τους και στους εκπαιδευτικούς.

Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεργασία για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να δοθούν οδηγίες προς τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας για τα όσα θα πρέπει να κάνουν προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο διασποράς των ιώσεων, χωρίς ωστόσο να εξετάζεται το σενάριο επιβολής μέτρων όπως η χρήση μάσκας. Αντίθετα, πιθανό είναι το ενδεχόμενο να ληφθεί μέριμνα για τις απουσίες λόγω των εποχικών ιώσεων, ώστε αυτές να μην προσμετρούνται στις συνολικές ετήσιες απουσίες των μαθητών.

Πηγή: kathimerini.gr

v