Αλεξανδρούπολη: αστυνομικός έσωσε τη ζωή αγοριού που πνίγηκε με ένα κομμάτι κέικ

Αλεξανδρούπολη: αστυνομικός έσωσε τη ζωή αγοριού που πνίγηκε με ένα κομμάτι κέικ

Ένα κομμάτι κέικ παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή ενός αγοριού στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ευτυχώς ένας αστυνομικός που ήξερε από πρώτες βοήθειες επενέβη άμεσα και το έσωσε.

Συγκεκριμένα, ο Λαρισαίος αστυνομικός Χάρης Μητσιάκος που είχε παρακολουθήσει μαθήματα πρώτων βοηθειών, έσωσε τη ζωή παιδιού που κατάπιε κέικ κατά τη διάρκεια πρωινού, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί ένα κομμάτι στον λαιμό του.

Το παιδί κατάπιε ένα κομμάτι κέικ και η μητέρα του, ανήμπορη να το βοηθήσει, έβαλε έντρομη τις φωνές και χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο ο αστυνομικός Θεοχάρης Μητσιάκος που συνόδευε τον γιο του, ο οποίος είναι παίχτης στην ακαδημία του Απόλλωνα Λάρισας, πετάχτηκε και άρχισε να εφαρμόζει λαβή Χάιμλιχ για να απελευθερώσει τον πιτσιρικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Ελευθερία”, τις προσπάθειές του, ενίσχυσε και βοήθησε ο προπονητής των «κυανόλευκων» Κώστας Ξύτσας. Οι δυο τους κατάφεραν έτσι να απελευθερώσουν το παιδί από το κομμάτι του φαγητού και το παιδί να πάρει ανάσα. Αμέσως μετά διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου παραμένει εκτός κινδύνου, μέχρι και σήμερα.

Γονείς και η Ακαδημία της Αλεξανδρούπολης γνωστοποίησαν το περιστατικό στη διοργανώτρια αρχή τουρνουά, που βράβευσε τους δύο για τη σωτήρια παρέμβαση που έκαναν στο παιδί, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες.

Πηγή: newsit.gr

v