Ο μικρός Χρήστος Ραφαήλ έκανε 2 χειρουργεία καρδιάς και βγήκε νικητής!

Ο μικρός Χρήστος Ραφαήλ έκανε 2 χειρουργεία καρδιάς και βγήκε νικητής!

Ο Χρήστος-Ραφαήλ είναι ένα γλυκύτατο μωράκι που κλήθηκε να παλέψει για τη ζωή του από τις πρώτες ημέρες της γέννησής του.

Όταν ο μικρούλης ήρθε στον κόσμο, διαγνώστηκε με τετραλογία Fallot, μία σοβαρή, συγγενή, σύμπλοκη καρδιοπάθεια. Το μωρό μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΝΝ και χρειάστηκε να υποβληθεί σε τοποθέτηση προσωρινού stent όταν ήταν μόλις 10 ημερών.

Έπειτα από 2 μήνες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, ωστόσο έπρεπε να λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή και να ταξιδεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε νοσοκομείο της Αθήνας, ώστε θα υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις.

Ο μικρός Χρήστος-Ραφαήλ υπεβλήθη σε καρδιολογικό χειρουργείο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε εξειδικευμένη ιδιωτική κλινική της χώρας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής, αφού οι γιατροί κατάφεραν να επιδιορθώσουν ως ένα βαθμό, τις ανατομικές βλάβες στην καρδούλα του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε και δεύτερο χειρουργείο που είχε ως στόχο την πλήρη αποκατάσταση των ανατομικών βλαβών.

Οι γονείς του Χρήστος Ραφαήλ, με τη βοήθεια των γιατρών, της ΜΚΟ «Πράξη Αγάπης» και του κόσμου, κατάφεραν να στηρίξουν τον αγώνα του μωρού τους και σήμερα να τον έχουν πλάι τους γερό και υγιή. 

v