Άγνωστοι έκλεψαν 8.000 βιβλία από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα

Άγνωστοι έκλεψαν 8.000 βιβλία από το βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα

Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε στο βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα, με τους δράστες να έχουν αποσπάσει περίπου 8.000 βιβλία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την κλοπή διαπίστωσε το πρωί της Παρασκευής (12/1) ένας από τους τρεις ιδρυτές του, όταν έφτασε στο βιβλιοπωλείο. Υπολογίζεται ότι οι άγνωστοι έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων.

«Τα πήραν – ας με ρωτούσανε ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία. 

Δεν μας πείραξε ότι πήρανε τα βιβλία, μας πείραξε η πράξη. Αν μας τα ζητούσαν, θα τα δίναμε έτσι. με όλη μας την καρδιά" είπε σχετικά με την κλοπή, ενώ "όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να φέρνουν βιβλία στην οδό Πειραιώς 132 αλλά κυρίως να πηγαίνουν στο παλιό μαγαζί στο Παγκράτι στην οδό Αστυδάμαντος 11 να παίρνουν βιβλία, ώστε να καλύψουμε τα έξοδα και τα μεροκάματα", τόνισε ο Ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Όπως λέει ο ίδιος, γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν όλα αυτά τα βιβλία και να είναι προσβάσιμα στο κοινό. Τον υπάρχοντα χώρο στην οδό Πειραιώς θα ήθελαν να τον παραχωρήσουν σε μια δημοτική βιβλιοθήκη.

Το βιβλιοπωλείο των Αστέγων που είχε ξεκινήσει πριν από χρόνια ο Λεωνίδας Κουρσουμής. Η προσπάθεια του έδωσε στέγη στον ίδιο και σε δυο φίλους του ακόμα, όταν τα βιβλία που μάζευαν από τα σκουπίδια και τα πουλούσαν για να μπορούν να συντηρούνται, αποφάσισαν να τα πουλούν σε έναν χώρο που τους παραχωρήθηκε αρχικά στην οδό Πειραιώς. Κάπως έτσι έκανε ένα δεύτερο ξεκίνημα στην ζωή του, αντικαθιστώντας την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας όχι με ελεημοσύνη, αλλά με αλληλεγγύη από τους συνανθρώπους του

Πηγή: news247.gr

v