Καθηγητής στο Ρέθυμνο έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος

Καθηγητής στο Ρέθυμνο έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα του μαθήματος

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες (Τρίτη 16/1) στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όταν ένας καθηγητής γυμνασίου έπαθε ηλεκτροπληξία μπροστά στους μαθητές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της neakriti.gr, o καθηγητής υπέστη ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή για το μάθημα Πληροφορικής. Ο καθηγητής διακομίσθηκε αμέσως στα επείγοντα όπου και κρίθηκε απαραίτητη και η νοσηλεία του.

Την ίδια ώρα, καθηγητές καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες κτιρίου που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, το παρακάτω κείμενο του καθηγητή Κώστα Κοντάκου, που είναι μαθηματικός στο εν λόγω Πειραματικό Γυμνάσιο για το περιστατικό:

«Να ζητήσω συγγνώμη από το αγαπητό κ. Μαρινάκη, τον κ. Γιωργαλή (τον τέως), τον κ. Παπαδογιάννη (τον νυν), τον κ. Κεφαλογιάννη ή τον κ. Χνάρη, για την απογευματινή μου γκρίνια αλλά, σήμερα, στο σχολείο μας πήγαμε να χάσουμε έναν συνάδελφό μας, έναν πολύ καλό άνθρωπο και καλό φίλο. Και ξέρετε, κύριοι, πώς; Επειδή τον τίναξε το ρεύμα. Καθώς πήγαινε να βάλει στην πρίζα έναν υπολογιστή στο Εργαστήριο Πληροφορικής. Εν ώρα μαθήματος. Μπροστά στα παιδάκια. Και τινάχθηκε τρία μέτρα πίσω και προσγειώθηκε πάνω σε ένα θρανίο. Και πάρ' το κάτω και το θρανίο, πάρ' τον κάτω και τον δάσκαλο. Και τα παιδάκια σε σοκ. Και ευτυχώς, ήρθε άμεσα το ασθενοφόρο και τον πήγε στα επείγοντα. Και θα περάσει, απόψε, τη νύχτα του μέσα ο δάσκαλος. Στο νοσοκομείο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το κτήριο που μας δώσατε να κάνουμε το μάθημα είναι προπολεμικό. Οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυά του κρέμονται από παντού, ετοιμόρροπα. Σε κάθε σημείο υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή των παιδιών, του προσωπικού, όλων μας. Όπως και τα ίδια είναι και στο διπλανό κτήριο, στο ΕΠΑΛ. Όπως και το παλιό ΤΕΙ, κ. Παπαδογιάννη».

Ακόμα, ο κ. Κοντάκος πρόσθεσε: «Βέβαια, αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά θα λυθούν μόλις μας φτιάξετε το υπερσύγχρονο κτήριο στου Γάλλου. Ξέρω, ξέρω! Μα όταν θα γίνει αυτό, αν θα γίνει, εμείς θα έχουμε γεράσει κύριοι. Ή θα είμαστε πεθαμένοι. Και με όλους εμάς που σας ακούμε με υπομονή και σας πιστεύουμε τόσα χρόνια, οι επόμενοι θα γελάνε με τα χάλια μας. Ή θα κλαίνε καλύτερα; Τέλος πάντων… Κοιτάξτε να έρθετε καμία βόλτα από το Παλιό Πανεπιστήμιο στα Περιβόλια, να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται, διότι σήμερα από θαύμα δεν κλαίμε για τον φίλο μας, Θοδωρή. Καταλαβαίνω, κύριοι βουλευτές, ότι το φλέγον και σπουδαίο ζήτημα που σας απασχολεί αυτές τις μέρες είναι να μην επιτρέψουμε στους ομοφυλόφιλους να δημιουργούν τις οικογένειες τους νόμιμα, καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα ζητήματα πέρα από την ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία, όπως η ενίσχυση της ιδιωτικής, αλλά αυτό… Άμα βρείτε χρόνο, κοιτάξτε και λίγο προς τα εμάς μπας και βγάλουμε καμία άκρη σε αυτό το κράτος».

Πηγή: ieidiseis.gr

v