Σιαμαία που χωρίστηκαν ξεπέρασαν τον κίνδυνο και έσβησαν το 1ο τους κεράκι!

Σιαμαία που χωρίστηκαν ξεπέρασαν τον κίνδυνο και έσβησαν το 1ο τους κεράκι!

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που οι σιαμαίες διδυμούες AmieLynn και JamieLynn Finley, που γεννήθηκαν ενωμένες στην κοιλιά, έκαναν την δύσκολη επέμβαση διαχωρισμού τους.

Οι δύο αδερφές μεγαλώνουν πλέον όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους κι έχουν αφήσει πίσω τους τους πρώτους δύσκολους μήνες της ζωής τους. Περπατούν, μιλούν και παίζουν, κάτι που παλιότερα οι γονείς τους δεν τολμούσαν καν να ονειρευτούν. 

Η ιστορία των σιαμαίων κοριτσιών

Ο James Finley και η Amanda Arciniega από το Τέξας των ΗΠΑ, οι γονείς των δίδυμων κοριτσιών AmieLynn και JamieLynn, που γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ενωμένα στην κοιλιά. 

Το ζευγάρι έμαθε την κατάσταση των εμβρύων όταν η Amanda ήταν έγκυος 10 εβδομάδων και το σοκ που βίωσαν ήταν μεγάλο, όπως ανέφεραν, ενώ κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο 1 στις 200.000 εγκυμοσύνες. 

Η AmieLynn και η JamieLynn γεννήθηκαν ενωμένες από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το στήθος μέχρι και τον αφαλό και μοιράζονταν το ίδιο συκώτι. Η κατάστασή τους ήταν δύσκολη και χρειάστηκαν 11 ώρες και  25 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων 6 χειρουργών, για να τις χωρίσουν. 

Ο γιατρός που ηγήθηκε της προσπάθειας και ανέφερε πως η συγκεκριμένη επέμβαση ήταν απολύτως πετυχημένη και απέδειξε πως το ανθρώπινο πνεύμα, η εξέλιξη της επιστήμης και η συνεργασία μπορούν να πετύχουν θαύματα.

Πηγή: goodmorningamerica.com

v