Άντι ΜακΝτάουελ: «δεν με νοιάζει να βάφω τα μαλλιά μου για να δείχνω νεότερη»

Άντι ΜακΝτάουελ: «δεν με νοιάζει να βάφω τα μαλλιά μου για να δείχνω νεότερη»

Η Άντι Μακ Ντάουελ σταμάτησε να βάφει τα μαλλιά της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μια απόφαση που αρχικά εμπνεύστηκε από τις κόρες της.

 Η 65χρονη ηθοποιός και μοντέλο μίλησε για τα φυσικά γκρίζα μαλλιά της σε μια συνέντευξη της στο "SheKnows" και εξήγησε ότι τώρα νιώθει πιο άνετα από ποτέ.

Τρία χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να λατρεύει το φυσικό χρώμα στα μαλλιά της όχι μόνο επειδή φαίνονται λαμπερά, αλλά επειδή το να αφήνει τον εαυτό της απλά να γερνάει είναι απελευθερωτικό. «Με έκαναν πολύ πιο δυνατή και νιώθω πολύ πιο άνετα», είπε στην πρόσφατη συνέντευξή της η Άντι. «Με έκαναν να νιώσω ο εαυτός μου…. Δεν προσπαθώ να γίνω κάτι που δεν είμαι».

Για την 65χρονη, ήταν μία σκόπιμη κίνηση για να διαμαρτυρηθεί για τη μη ρεαλιστική πίεση που ασκούν στις γυναίκες, ώστε να παραμείνουν νέες για πάντα: «Αν έβαφα τα μαλλιά μου, οι άνθρωποι μπορεί να με αντιλαμβάνονταν ως νεότερη», παραδέχτηκε και πρόσθεσε πως «δεν το χρειάζομαι αυτό! Δεν είναι κάτι που επιθυμώ. Δεν είναι μια αντίληψη που θα με ικανοποιούσε. Νιώθω άνετα να με βλέπουν ως μια γερασμένη γυναίκα».

Η Άντι Μακ Ντάουελ εξακολουθεί να είναι γεμάτη με αυτοπεποίθηση για την απόφασή της να έχει τα υπέροχα γκρίζα μαλλιά της και προσπαθεί με τον δικό της τρόπο να «σπάσει» την κουλτούρα της... εμμονικής νιότης! 

« Οι άντρες έχουν τόσα πολλά προνόμια: να έχουν γκρίζους κροτάφους και να θεωρούνται πιο σέξι όσο μεγαλώνουν. Τα γκρίζα μαλλιά στους άντρες είναι γοητεία», είπε η Άντι Μακ Ντάουελ, σημειώνοντας ότι και εκείνη θέλει να την εκτιμούν καθώς μεγαλώνει. αλλά όχι για την εξωτερική της εικόνα αλλά γι΄αυτό που είναι πραγματικά. 

«Θέλω βλέπουν σε μένα όλα αυτά για τα οποία ξεχωρίζουν συνήθως έναν άντρα: τα δυνατά μου σημεία, την εξυπνάδα μου, τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου», δήλωσε στο SheKnows. «Μας έχουν ταΐσει αυτές οι άπιαστες εικόνες γυναικών…και δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε ικανοποιημένες με τον εαυτό μας επειδή έχουμε ορίσει τόσο υψηλά πρότυπα ομορφιάς, που ποτέ δεν θα είμαστε ευτυχισμένες».

Πηγή: womantoc.gr

v