Αγόρι που στα 6 του υπέστη εγκαύματα στο 70% του σώματός του έγινε πυροσβέστης για να σώζει ζωές!

Αγόρι που στα 6 του υπέστη εγκαύματα στο 70% του σώματός του έγινε πυροσβέστης για να σώζει ζωές!

Δεν είναι εύκολο για κανέναν να αντιμετωπίσει του βαθύτερους φόβους του. Στην περίπτωση του Terry McCarthy ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ο φόβος του Terry για τη φωτιά δεν ήταν απλώς μια παράλογη ανησυχία - είχε βαθιές ρίζες σε ένα τραυματικό περιστατικό της παιδικής του ηλικίας που τον άφησε σωματικά και συναισθηματικά σημαδεμένο.

Στην τρυφερή ηλικία των 6ετών, ένα μπολ με αναμμένη κηροζίνη χύθηκε κατά λάθος πάνω στον Terry. Τα επακόλουθα ήταν καταστροφικά - εγκαύματα τρίτου βαθμού που κάλυψαν το 70% του σώματός του, αφήνοντας βαθιά σημάδια στο πρόσωπο και τα χέρια του. Σαν να μην έφτανε ο πόνος των σωματικών τραυματισμών, ο Terry έγινε στόχος ανελέητων πειραγμάτων και χλευασμού από τους συνομηλίκους του.

Tίποτα από όλα αυτά όμως δεν τον εμπόδισαν να κυνηγήσει τα όνειρά του! Αποφασισμένος να απελευθερωθεί από τις αλυσίδες του παρελθόντος του, πήρε μια απόφαση που άλλαξε τη ζωή του - να αντιμετωπίσει τον βαθύτερο φόβο του και να γίνει πυροσβέστης.

Το ταξίδι του ξεκίνησε με δώδεκα εβδομάδες εντατικής εκπαίδευσης στην Ουάσινγκτον, ωθώντας τον Terry στα όρια της σωματικής και συναισθηματικής του αντοχής. Οι αναμνήσεις εκείνου του παιδικού τραύματος ήταν σαν αδυσώπητες σκιές, που απειλούσαν να τον καταπιούν. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα του Terry παρέμεινε ακλόνητη. Είδε την εκπαίδευση όχι μόνο ως μέσο για την απόκτηση ενός καλύτερου μέλλοντος, αλλά ως μια προσωπική μάχη ενάντια στις φλόγες που στοιχειώνουν τους εφιάλτες του εδώ και χρόνια.

Σήμερα ο 26χρονος Terry απέδειξε σε όλους ότι με θέληση και πείσμα όλα είναι δυνατά.

Πηγή: news18.com

v