«Τα πεζοδρόμια της Αθήνας είναι γεμάτα λακκούβες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα»

«Τα πεζοδρόμια της Αθήνας είναι γεμάτα λακκούβες και παρκαρισμένα αυτοκίνητα»

Στο νέο επεισόδιο της εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς Live your Myth in Greece, μία κοπέλα από το εξωτερικό που για την ώρα ζει στην πρωτεύουσα (πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών), αποφάσισε να καταγράψει μερικές από τις αγαπημένες της στιγμές στους δρόμους της.

Η Ainsley Harris λοιπόν, ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, για να πάρει και αυτή μέρος -μαζί με εκατομμύρια Έλληνες καθημερινά- στο πιο δύσκολο ιντερνετικό challenge που έχει εμφανιστεί ποτέ στα social media: να περπατήσει στα πεζοδρόμια της Αθήνας χωρίς να τραυματιστεί.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η φοιτήτρια παρουσιάζει όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά της (είναι πολλά) στις πρωινές και βραδινές της περιπέτειες. Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, κάδοι σκουπιδιών, παράνομα παρκαρίσματα αυτοκινήτων, ζαρντινιέρες, σκάλες που μάλλον οδηγούν στον Άδη αν κρίνουμε από την επικινδυνότητά τους, κολώνες, υπέροχα καφάο και πολλά, υπερβολικά πολλά μηχανάκια.

Το βίντεο της Ainsley έγινε σε μικρό χρονικό διάστημα viral και αυτό γιατί το γερμανικό πρακτορείο Deutsche Welle, το δημοσίευσε στο δικό του λογαριασμό που εστιάζει στα ταξίδια. «Η Αθήνα είναι σαφές ότι δεν είναι ένας περίπατος στο πάρκο για την Ainsley Harris του Instagram. Όπου κι αν πάει στην ελληνική πρωτεύουσα, πάντα υπάρχει κάτι στο δρόμο της. Πώς είναι εκεί που μένεις; Είναι φιλική προς τους πεζούς;».

v