2χρονος επιβίωσε από σπάνιο εγκεφαλικό: «οι γιατροί μιλούν για θαύμα»

2χρονος επιβίωσε από σπάνιο εγκεφαλικό: «οι γιατροί μιλούν για θαύμα»

Ένα μικρό παιδί επέζησε από ένα σπάνιο εγκεφαλικό, όταν οι γονείς του εντόπισαν τα σημάδια και τον πήγαν γρήγορα στο νοσοκομείο.

Η μαμά Elise και ο μπαμπάς Lawrence ήταν στο σπίτι τους στο Crowthorne όταν παρατήρησαν μια ξαφνική παραμόρφωση στη δεξιά πλευρά του προσώπου του γιου τους, Carter. Στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για αλλεργία και του έδωσαν αντοσταμινικό φάρμακο, αλλά δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Αμέσως κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ η μητέρα του υποψιάστηκε ότι είναι εγκεφαλικό καθώς είχε διαβάσει ένα σχετικό άρθρο λίγο μέρες πριν. Παρόλο που δεν είχε ακούσει ποτέ να παθαίνει εγκεφαλικό ένα μικρό παιδί, ήξερε ότι πρέπει να πάνε άμεσα στο νοσοκομείο. 

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί αρτηριακό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο στη μέση εγκεφαλική αρτηρία στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου του, κάτι που περιέγραψαν ως πολύ σπάνιο για ένα νήπιο. 

Νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ όπου μπήκε σε τεχνητό κώμα, καθώς οι γιατροί προετοίμαζαν τους γονείς του για το χειρότερο σενάριο. Κανείς δεν μπορούσε να πει με σιγουριά αν ο μικρός μαχητής θα επιζούσε. 

Ωστόσο, το «θαύμα έγινε», όπως είπαν οι γιατροί, κι ο Carter συνήλθε και αναρρώνει με γρήγορους ρυθμούς. Αρχικά οι γνωστικές δεξιότητές του ήταν πολύ περιορισμένες - δεν μπορούσε να επικοινωνήσει ή να περπατήσει και ήταν αδύναμη όλη η δεξιά πλευρά του. 

Όμως μετά από καθημερινές ασκήσεις και εντατική φυσικοθεραπεία, ο μικρούλης επέστρεψε στο σπίτι του λίγες μέρες πρiν τα 3α του γενέθλια, όπου συνεχίζει την ανάρρωσή του. 

Πηγή: bbc.com

v