«Μαμά, όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, έμαθα τα περισσότερα μαθήματα ζωής»

«Μαμά, όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, έμαθα τα περισσότερα μαθήματα ζωής»

Μεγαλώνουμε παιδιά που βλέπουν και νιώθουν όλα όσα κάνουμε για αυτά! Mε τη στάση και το παράδειγμά μας τους δίνουμε πολύτιμα μαθήματα ζωής που θα τα βοηθήσουν να εξελιχθούν σε ώριμους και υπεύθυνους ενήλικες. Μπορεί καμιά φορά να αισθανόμαστε ότι δεν κάνουμε αρκετά, όμως δεν ισχύει. Κι αν δεν το πιστεύετε, τότε αξίζει να διαβάσετε αυτό το κείμενο.

«Μαμά, όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να κρεμάς την πρώτη μου ζωγραφιά στο ψυγείο. Ένιωσα τόσο περήφανη και χαρούμενη που ήθελα να σου φτιάξω άλλη μία.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να ταΐζεις μια αδέσποτη γάτα και αυτό μου έμαθε ότι είναι σημαντικό να είμαστε ευγενικοί με τα ζώα, ακόμη και αν δεν είναι δικά μας.

Σε είδα να φτιάχνεις το αγαπημένο μου γλυκό και μου έδειξες ότι τα μικρά πράγματα στη ζωή μπορούν να είναι τα πιο ξεχωριστά.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε άκουσα να λες μια προσευχή, και με παρηγόρησε το γεγονός είσαι πάντα εκεί για μένα.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις ένα γεύμα και να το πηγαίνεις σε έναν φίλο που ήταν άρρωστος, και αυτό μου δίδαξε ότι όλοι έχουμε την ευθύνη να βοηθάμε να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.

Σε είδα να φροντίζεις το σπίτι μας και όλους όσους βρίσκονται μέσα σε αυτό, και έμαθα ότι πρέπει να φροντίζουμε αυτά που μας δίνονται. 

Από μικρή έβλεπα πώς χειριζόσουν τις ευθύνες σου, ακόμη και όταν δεν ένιωθες καλά, και έμαθα ότι θα πρέπει να είμαι κι εγώ υπεύθυνη όταν μεγαλώσω.

Σε είδα να κλαις στα κρυφά και έμαθα ότι κάποιες φορές οι άνθρωποι λυγίζουν και αυτό δεν είναι κακό.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, έμαθα τα περισσότερα μαθήματα ζωής που πρέπει να ξέρω για να γίνω ένας καλός και παραγωγικός άνθρωπος όταν μεγαλώσω.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε έβλεπα και ήθελα να σου πω: "Ευχαριστώ για όλα αυτά που είδα όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα".»

Συγγραφέας: Mary Rita Schilke Sill

v