62χρονος εμβολιάστηκε κατά του κορoνοϊού... 217 φορές!

62χρονος εμβολιάστηκε κατά του κορoνοϊού... 217 φορές!

Απίστευτο κι όμως... γερμανικό το περιστατικό ενός 62χρονου Γερμανού που εμβολιαζόταν σχεδόν δύο φορές την εβδομάδα κατά του κορoνοϊού, παρά το ότι δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος.

Η περίπτωση του 62χρονου καταγράφεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet Infectious Diseases. Ο άνδρας αγόρασε τις δόσεις ιδιωτικά και έκανε τις ενέσεις μέσα σε 29 μήνες, αναφέρει το BBC. Κατά μέσο όρο, είναι μια ένεση κάθε τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας, όπως διαπιστώνουν οι ερευνητές, δεν φαίνεται να έχει επιπτώσεις από τους εμβολιασμούς.

Όπως λένε, έμαθαν την περίπτωσή του από τις εφημερίδες και τον κάλεσαν για τεστ, κάτι που δέχτηκε και ο ίδιος με πολύ ενδιαφέρον. Τα εμβόλια διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να αναγνωρίζει και να καταπολεμά τiς ασθένειες, όπως την Covid-19.

Το ερώτημα των επιστημόνων είναι αν θα είχε επιπτώσεις η υπερδιέγερση που προκάλεσαν τα εμβόλια στον άνδρα. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το ανοσοποιητικό του είχε πρόβλημα, ούτε και ασθένησε ποτέ από κορoνοϊό. Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες δεν συστήνουν τόσες πολλές δόσεις και λένε ότι τρεις με τακτικές ενισχυτικές είναι η πιο αποτελεσματική προσέγγιση.

Πηγή: protothema.gr

v