11χρονος πέθανε μετά από «chroming», το νέο θανατηφόρο challenge του TikTok

11χρονος πέθανε μετά από «chroming», το νέο θανατηφόρο challenge του TikTok

Ένα 11χρονο αγόρι από το Ηνωμένο Βασίλειο πέθανε αφού εισέπνευσε τοξικές χημικές ουσίες σε μια πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωστή ως «chroming».

Ο Tommie-Lee Gracie Billington 11 ετών, υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι ενός φίλου του στο Λάνκαστερ το Σάββατο, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κοντινό νοσοκομείο, όπου και πέθανε. «Πέθανε ακαριαία μετά από ύπνο στο σπίτι ενός φίλου του. Τα αγόρια είχαν δοκιμάσει την τρέλα chroming στο TikTok» είπε η γιαγιά του αγοριού, Tina Burns.

To chroming μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακές ανακοπές και πολλά άλλα με μία και μόνο εισπνοή και έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο.

«Ο Tommie-Lee υπέστη καρδιακή ανακοπή αμέσως και πέθανε. Το νοσοκομείο έκανε τα πάντα για να τον επαναφέρει αλλά τίποτα δεν λειτούργησε. Είχε φύγει.» Είχε μια χρυσή καρδιά όπως ο πατέρας του. Η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη», πρόσθεσε.

Τι είναι το chroming

Το chroming είναι η πιο πρόσφατη επικίνδυνη τάση στα social media και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ειδικά μεταξύ των εφήβων. Πριν από τον 11χρονο Βρετανό, ένα έφηβο κορίτσι στην Αυστραλία πέθανε πρόσφατα αφού εισέπνευσε τοξικές χημικές ουσίες από ένα κουτί.

Εισπνέουν αναθυμιάσεις από κοινά είδη οικιακής χρήσης, όπως δοχεία αεροζόλ, υγρά για την αφαίρεση βερνικιού νυχιών, διαλύτες χρωμάτων και προϊόντα καθαρισμού για να «φτιαχτούν», ενώ οι έφηβοι κινηματογραφούν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα για να τα δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο.

To chroming μπορεί να προκαλέσει σοβαρή εγκεφαλική βλάβη, ασφυξία, καρδιακές ανακοπές και πολλά άλλα με μία και μόνο εισπνοή και έχει οδηγήσει σε πολλούς θανάτους εφήβων σε όλο τον κόσμο, καθώς έχει γίνει πολύ δημοφιλές χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένεια του 11χρονου πιστεύει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να «κάνει περισσότερα» για να κρατήσει τους χρήστες ασφαλείς και θα πρέπει ακόμη και να κλείσει για να αποτρέψει τον θάνατο άλλων παιδιών. «Και οι δύο οικογένειές μας είναι εντελώς συντετριμμένες, αλλά όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα», είπε η Tina Burns, αναφερόμενος στην οικογένεια του φίλου του Tommie-Lee . Δεν θέλουμε άλλα παιδιά να ακολουθούν το TikTok ή να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Στην πραγματικότητα, θέλουμε να καταργήσουμε το TikTok και να μην επιτρέπεται να μπαίνουν σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης παιδιά κάτω των 16 ετών. Αυτό μας συντρίβει όλους, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε να σωθούν οι ζωές άλλων παιδιών και να ευαισθητοποιηθούν οι οικογένειες για να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή». Το TikTok έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για την επικράτηση επικίνδυνων τάσεων για τους εφήβους στην πλατφόρμα.

Πηγή: in.gr 

v