«Να είσαι λεχώνα σημαίνει...»

«Να είσαι λεχώνα σημαίνει...»

Το μωρό που επί εννέα μήνες κουβαλούσες και μεγάλωνες στην κοιλιά σου πήρε... εξιτήριο και κατέφτασε στον κόσμο μας. Μαζί του λοιπόν επιστρέφεις στο σπίτι για να αρχίσετε τη νέα σας ζωή.

Η πρώτη περίοδος αυτής της νέας ζωής είναι κάθε άλλο παρά στρωμένη με ροδοπέταλα. Γι' αυτή την περίοδο, την περίοδο της λοχείας, λοιπόν, μιλάει αυτό το κείμενο. Για την πιο κουραστική, την πιο τρελή, την πιο αλλόκοτη και την πιο ευτυχή περίοδο στη ζωή μιας μανούλας. Τι σημαίνει να είσαι λεχώνα;

Να είσαι λεχώνα σημαίνει να έχεις συνεχή επαφή με τον παιδίατρο και τον γυναικολόγο, να κουβαλάς παντού ένα τεράστιο μπουκάλι με νερό (ή χυμό), να φοράς λεκιασμένα σουτιέν θηλασμού, να τρως βιαστικά όταν και όποτε προλαβαίνεις και να μένεις άλουστη για μέρες επειδή δεν προλαβαίνεις να κάνεις μπάνιο. 

Να είσαι λεχώνα σημαίνει να φοράς πάνες για ενήλικες, να πονάς όταν κάθεσαι (κι όταν σηκώνεσαι, περπατάς ή ξαπλώνεις), να μην κοιμάσαι ΠΟΤΕ για παραπάνω από 2 ώρες, να ξεχνάς πώς είναι η ζωή έξω από το σπίτι, να νιώθεις το στήθος σου να φουσκώνει και τις θηλές σου να υπάρχουν μόνο ως πιπίλες. 

Να είσαι λεχώνα σημαίνει να έχεις ένα χαμόγελο ανεξήγητης ευτυχίας. Παρά τη νύστα, την ταλαιπωρία, το άγχος και την σωματική καταπόνηση, όταν είσαι λεχώνα είσαι μια γυναίκα ευτυχισμένη, πλήρης, ανεξήγητα (για τους άλλους) χαμογελαστή. Το μωρό σου είναι επιτέλους στο σπίτι σου. Το δωμάτιο που ετοίμαζες γι' αυτό, έχει επιτέλους ένοικο. Τα μικρότερα παιδιά σου έχουν αδερφάκι. Είσαι μαμά. Μια κουρασμένη, αλλά γελαστή μαμά που τα καταφέρνει μια χαρά!

Ελεύθερη μετάφραση από @wilderbeginnings

v