Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Ερώτηση:
Γεια σας! Ήρθα σε σεξουαλικη επαφή και έμεινε το προφυλακτικό στον κόλπο μου. Το αφαίρεσα και μέσα στα επόμενα 25-30 λεπτά πήρα το χάπι της επόμενης μέρας (βρισκόμουν στις γόνιμες μέρες). Πρέπει να ανησυχώ για κάτι;
Απάντηση:

Το πιο πιθανό είναι να αποφύγατε εγκυμοσύνη αλλά να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι τρόπος για αντισύλληψη κάθε φορά που γίνεται μια επαφή να παίρνετε το χάπι αυτό γιατί η δόση ορμονών που περιέχει είναι υψηλή και μπορεί να επηρεάζει τον κύκλο σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v