«Κανείς δεν μου είπε πόσο τρομακτική θα ήταν η μητρότητα»

«Κανείς δεν μου είπε πόσο τρομακτική θα ήταν η μητρότητα»

H μητρότητα είναι υπέροχη, μαγευτική και ταυτόχρονα τρομακτική. Κάποτε, οι μανάδες μας μας έλεγαν ότι μόνο όταν αποκτήσουμε δικά μας παιδιά θα καταλάβουμε τι σημαίνει να νοιάζεσαι και να αγαπάς κάποιον τόσο πολύ - και είχαν δίκιο. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν το πώς νιώθεις, αλλά η συγκεκριμένη μαμά σ' αυτό το κείμενο μας έκανε να δακρύσουμε από συγκίνηση.

«Κανείς δεν μου είπε πόσο τρομακτική είναι η αγάπη που νιώθει μια μητέρα για το παιδί της. Πόσο σε πονάει και ταυτόχρονα σε κάνει τόσο ευτυχισμένη. Είναι βαθιά και ουσιαστική.

Κάποιες φορές δυσκολεύεσαι μέχρι και να αναπνεύσεις.

Όταν κράτησα για πρώτη φορά το μωρό μου στο στήθος μου δεν χόρταινα την μυρωδιά του και είχα μια πρωτόγονη, αβάσταχτη επιθυμία να το βάλω πίσω με ασφάλεια κάτω από την καρδιά μου- μια απελπισμένη επιθυμία να το κρατήσω εκεί ασφαλές για πάντα.

Κανείς δεν μου είπε πώς θα στεκόμουν πάνω από το μωρό μου τη νύχτα, με τα μάτια μου να καίνε από την εξάντληση αλλά να μην μπορώ να σταματήσω να παρακολουθώ το μικροσκοπικό του στήθος να ανεβοκατεβαίνει με κάθε αναπνοή. Πώς η λατρεία που ένιωθα γι' αυτόν ανέβαινε από το στήθος μου και έβγαινε από τα μάτια μου. Έκλαιγα από συγκίνηση.

Κανείς δεν μου είπε πώς η αγάπη θα με κατάπινε ολόκληρη. Πώς με κάποιο τρόπο η ζωή μου θα ένιωθε ξαφνικά απείρως πιο εύθραυστη και φευγαλέα. Πώς η ίδια μου η θνητότητα θα ξεπροβάλλει πάνω μου σαν σκιά που δεν είχα ξαναδεί και θα με έκανε να θέλω να σταματήσω τον χρόνο.

Κανείς δεν μου είπε πώς η γέννα θα με έκανε να φοβάμαι τον θάνατο με έναν τρόπο που δεν είχα βιώσει ποτέ - πώς θα ένιωθα ότι η ζωή μου ήταν τόσο σφιχτά δεμένη γύρω από αυτή την αγάπη που το να τον χάσω θα ήταν χειρότερο από το να πεθάνω χίλιες φορές.

Πώς τα νήματα που με έδεναν με αυτό το παιδί θα γίνονταν η γραμμή της ζωής μου και πώς το να το βλέπω να μεγαλώνει και να βγαίνει στον κόσμο θα ήταν το πιο τρομακτικά όμορφο πράγμα.

Κανείς δεν μου είπε ότι το να γίνω μαμά θα άνοιγε μια πόρτα στην καρδιά μου σε μια αγάπη που δεν ήξερα ότι υπήρχε. Και πώς το μέγεθος αυτού του συναισθήματος θα με άφηνε να προσπαθώ να βρω τα πατήματά μου σε έναν κόσμο που ξαφνικά μου φάνηκε ξένος και απίστευτα αληθινός.

Κανείς δεν μου το είπε γιατί δεν υπάρχουν πραγματικά λόγια, έτσι δεν είναι;»

Πηγή: The Natural Parent Magazine

v