Όταν καβγαδίζω με τον άντρα μου, γίνεται επιθετικός 

Όταν καβγαδίζω με τον άντρα μου, γίνεται επιθετικός
Ερώτηση:

***Κάντε τη δική σας ερώτηση στην ειδικό, αν κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας, σας απασχολεί!*** 

Καλησπέρα! Κάθε φορά που συζητάμε κάτι με τον σύζυγο μου, συνήθως αργά το βράδυ, πάντα καταλήγει να φωνάζει και να ξυπνάει την 3 χρόνη κόρη μας. Ποτέ δεν έχει ζητήσει συγνώμη και πάντα βρίσκω δικαιολογίες για να ηρεμήσω την μικρή και φυσικά για να μην καταλάβει ότι μαλώνουμε. Εχθές, λοιπόν, μου πέταξε και πράγματα και με τραβούσε από τα χέρια λέγοντας με αχάριστη, ότι μεγάλωσα να τα έχω όλα εύκολα και ότι αν δεν μου αρέσει το «τώρα»,  να πάω να βρω και 2η δουλειά γιατί τα 800€ που παίρνω δεν φτάνουν. Ο ίδιος παίρνει μεγαλύτερο μισθό. Επίσης, αποφάσισε από μόνος του να μην πάμε την μικρή μας στο ιδιωτικό σχολείο του χρόνου, αλλά σε δημόσιο, παρόλο που δεν έχουμε βοήθεια και έχουν μεγάλες διακοπές σε Πάσχα, Χριστούγεννα κλπ. Αυτός ήταν και ο λόγος του τσακωμού. Πάντα θα υψώσει τον τόνο του και ποτέ δεν ζητάει ποτέ συγνώμη. Δεν μπορεί να κάνει συζήτηση… Πως πρέπει να χειριστώ αυτή την κατάσταση, όταν προσπαθώ να μιλήσω και δεν με αφήνει; Για να μην αναφέρω ότι πάει και κοιμάται στον καναπέ.

Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η συντροφική σχέση είναι μια σχέση πολυσήμαντη, ευαίσθητη, πολυεπίπεδη. Η ιστορία του κάθε ζευγαριού, τα θετικά του στοιχεία, τα δύσκολα σημεία είναι όλα πολύ σημαντικά για την κατανόηση της λειτουργίας του.

Η επικοινωνία ανάμεσα στους συντρόφους είναι εξαιρετικής σημασίας. Είναι δύσκολο το περιστατικό που περιγράφετε. Δύσκολη και η συμπεριφορά του συζύγου σας. Ταυτόχρονα κρατήστε ανοιχτή την επεξεργασία σας για να κατανοήσετε ποια είναι αυτή η ακολουθία που σας κάνει να καταλήγετε σε φωνές. Τι επηρεάζει το κλίμα μεταξύ σας, τι αυξάνει την ένταση. Μια διαφορετική προσέγγιση θα σας βοηθούσε αρχικά ως προς τα πρακτικά. 

Βεβαίως το θέμα που προσεγγίζετε είναι πολύ βαθύτερο από τα πρακτικά. Αφορά την ουσία της σχέσης σας, την αγάπη σας, την ικανοποίηση που αντλείτε από αυτήν. Αυτά τα βαθύτερα θέματα, ταιριάζει να τα δουλέψετε σε μια θεραπευτική διαδικασία ζεύγους.

Εκεί θα μπορέσετε δίνοντας χρόνο και χώρο σε εσάς του δύο, να κατανοήσετε σε ένα ασφαλές πλαίσιο ο ένας τον άλλον και να βάλετε καλούς όρους ώστε να πάτε καλύτερα παρακάτω τη σχέση σας.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια. 

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v