19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του πιο νέου μαραθωνοδρόμου!

19χρονος με σύνδρομο Down έσπασε το ρεκόρ του πιο νέου μαραθωνοδρόμου!

Ο Lloyd Martin, ένας 19χρονος δρομέας με σύνδρομο Down που έγραψε ιστορία ως το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε μαραθώνιο, με οδηγό τη μητέρα του.

Το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες δημιούργησε την πρόκληση για τον Martin και του απένειμε ένα πιστοποιητικό στον τερματισμό. «Είναι η επίτευξη του ονείρου του», είπε η μητέρα του, η 54χρονη Ceri Hooper που τον συνόδευσε. «Πραγματικά όλα είναι δυνατά αν το βάλεις στο μυαλό σου. Με λίγη δουλειά, μπορείς να το πετύχεις».

H oικογένεια έχει παράδοση στο τρέξιμο, καθώς η μητέρα του έχει ολοκληρώσει τον μαραθώνιο του Λονδίνου τέσσερις φορές, ενώ έχει αγωνιστεί στη Βοστόνη και το Σικάγο. «Μου αρέσει πολύ να τρέχω με τη μαμά μου. Είναι μαραθωνοδρόμος. Την αγαπώ, είναι θρύλος», δήλωσε στο BBC News ο Λόιντ που ήθελε πάντα να τρέξει τον απαιτητικό αυτό αγώνα.

Τον περασμένο Νοέμβριο τού έγινε πρόταση να συμμετάσχει και για εκείνον υπήρχε μόνο μία απάντηση: «Όλα είναι δυνατά και όχι μόνο για όσους έχουν σύνδρομο Down, οποιοσδήποτε μπορεί να τρέξει έναν μαραθώνιο».

Ο Martin Lloyd είναι το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε μαραθώνιο στα Special Olympics. «Ήταν απολύτως εκπληκτικό», είπε η μητέρα του. «Έτρεχε συνεχώς για 22,5 χιλιόμετρα που είναι η μεγαλύτερη απόσταση που έχει τρέξει ποτέ πριν. Υπήρξε λίγο περπάτημα μετά από αυτό, αλλά ήταν υπέροχος».

«Έκανε το πλήθος να τον επευφημήσει», πρόσθεσε. «Ήταν δύσκολο, αλλά το διασκεδάσαμε». Είπε ότι το επίτευγμά του ήταν σημαντικό για τα άτομα με σύνδρομο Down. «Δεν είπαμε πολλά όταν περάσαμε τη γραμμή του τερματισμού», είπε. «Απλώς ξεσπάσαμε και οι δύο σε κλάματα».

Η Μητέρα του ήταν η τέλεια προπονήτρια για τον Martin, έχοντας εκπροσωπήσει την Ουαλία από τότε που ήταν έφηβη σε αγώνες cross country και track. Η προετοιμασία για τον μαραθώνιο του Λόιντ σε μόλις πέντε μήνες ήταν πρόκληση. Έπρεπε να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προπόνησης, συμπεριλαμβανομένου ενός εβδομαδιαίου μακροχρόνιου τρεξίματος για να συνηθίσει τον Λόιντ στη δυσκολία του να μένει όρθιος για αρκετές ώρες.

Πηγή: newsbοmb.gr

v