«Παιδί μου, αν θες να γλεντήσεις κάντο αλλά όχι κρυφά από μένα!»

«Παιδί μου, αν θες να γλεντήσεις κάντο αλλά όχι κρυφά από μένα!»

Δεν είναι εύκολο να δίνεις συμβουλές σε ένα έφηβο παιδί. Στο πίσω μέρος του μυαλού του τριγυρνά η σκέψη πως η μάνα του και ο πατέρας του, που ήρθε η ώρα να τους απομυθοποιήσει, θέλουν να το καταπιέσουν, να το ελέγξουν και να το «βασανίσουν».
 

Πριν του απαγορεύσεις το οτιδήποτε, θυμήσου ότι είναι καλύτερο να του το επιτρέψεις και να το ξέρεις - να είσαι κάπου εκεί κοντά για να το βοηθήσεις αν χρειαστεί: 

«Στη κόρη μου - στο γιο μου:

Αν μια μέρα θες να γλεντήσεις, ζήτα την άδειά μου αγάπη μου, θα σου τη δώσω, μόνο μην πας κρυφά.

Μην ντρέπεσαι που θέλω να σε πηγαίνω ή να σε παίρνω από όπου πας, το κάνω για την ασφάλειά σου...

Άσε με να γνωρίσω τους φίλους σου και μη στεναχωριέσαι αν σου πω ότι βλέπω κάτι περίεργο σε κάποιον άλλο φίλο σου, οι γονείς έχουμε μια 6η αίσθηση και ξέρουν τι λένε επειδή έχουν εμπειρία. 

Έχε την αυτοπεποίθηση να μου τα πεις όλα, δεν θα χειροκροτήσω τα πισωγυρίσματα σου αλλά θα σου δώσω συμβουλές για να μην το ξαναπεράσεις.

Μην συμφωνήσεις να πας με αγνώστους σε ένα άλλο "πιο διασκεδαστικό" πάρτι ή σε ένα πιο ήσυχο μέρος, τηλεφώνησέ μου, είμαι εδώ για σένα.

Πες στους φίλους σου, εάν δουν περίεργη τη συμπεριφορά σου με καλέσουν, να μην διστάσουν να το κάνουν, θα είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να έρθουμε να σε πάρουμε, δεν έχει σημασία αν έχεις πιει παραπάνω , το σπίτι σου θα είναι το καλύτερο μέρος για να συνέλθεις και επίσης να πάμε και τους φίλους σου με ασφάλεια στα σπίτια τους.

Διάλεξε πολύ καλά τους φίλους σου, να θυμάσαι ότι πρέπει πάντα να τους στηρίζεις και σε στηρίζουν, ποτέ δεν πρέπει να τους αφήνεις μόνους και ούτε αυτοί να σε αφήνουν, να έρχονται μαζί σου να φεύγουν μαζί σου. 

ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, Ή ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΙΝΑΙ "ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ" ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ».

v