Έφαγα κόκκινο κρέας στην 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει τοξόπλασμα;

Έφαγα κόκκινο κρέας στην 9η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει τοξόπλασμα;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Στην 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης έκανα εξετάσεις αίματος και είχα θετικά αντισώματα igg στο τοξόπλασμα με τιμή 20 κ igm αρνητικά. Δυο μήνες μετά, από αμέλεια, έφαγα σε ιταλικό εστιατόριο φιλέτο μοσχάρι ψημένο στους 60 βαθμούς και προσούτο. Έξι ημέρες μετά την κατανάλωση των ανωτέρω, παρουσίασα δέκατα (37,5) για μια μέρα. Υπάρχει περίπτωση να έχω κολλήσει τοξόπλασμα; Έχει σημασία που είχα έστω και λίγα αντισώματα;
Απάντηση:

Ο μόνος τρόπος να είστε σίγουρη τι έχει γίνει, είναι να κάνετε εξέταση αντισωμάτων τοξοπλάσματος στο αίμα ένα μήνα μετά την πιθανή λοίμωξη.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v