Πήρε πτυχίο στα 14 και διδακτορικό στα 17: η απίστευτη ιστορία της Dorothy

Πήρε πτυχίο στα 14 και διδακτορικό στα 17: η απίστευτη ιστορία της Dorothy

Aκούμε συχνά για παιδιά-θαύματα, τα οποία προκαλούν δέος για τα κατορθώματά τους σε μικρή ηλικία. Η Dorothy Jean Tillman II είναι τρανή απόδειξη αυτού, καθώς πήρε το διδακτορικό της στα... 17 της χρόνια.

Η Tillman ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της πορεία σε ηλικία 10 ετών, ενώ οι περισσότεροι συνομήλικοί της βρίσκονταν ακόμα στο δημοτικό. Μέχρι τότε δεν πήγαινε σχολείο, αλλά έκανε μαθήματα στο σπίτι.

Πήρε το πτυχίο της το 2016 και ολοκλήρωσε το πτυχίο της στο Excelsior University, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα σπουδών με έδρα το Albany της Νέας Υόρκης, το 2018. Αφού ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της το 2020, η Tillman έγινε δεκτή στο διδακτορικό πρόγραμμα διαχείρισης συμπεριφορικής υγείας στο Arizona State University το 2021 - σε ηλικία 15 ετών.

Η Leslie Manson, η αναπληρώτρια καθηγήτρια που επέβλεψε τη διατριβή της Tillman μέσω του διαδικτυακού προγράμματος του ASU, δήλωσε ότι η 17χρονη ήταν το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε διδακτορικό δίπλωμα στην ολοκληρωμένη συμπεριφορική υγεία στο ASU.

«Είναι σπάνιο παιδί. Είναι μοναδική», δήλωσε η Manson. «Έχει καινοτόμες ιδέες και κίνητρα, κάτι που είναι υπέροχο, και πραγματικά, νομίζω ότι αυτό που εμπνέει είναι ότι ενσαρκώνει αυτή την έννοια του να είσαι πραγματικός ηγέτης».

Η Tillman δήλωσε ότι το δικό της ταξίδι δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη της μητέρας της, η οποία, όπως είπε, είναι το πρότυπό της.

«Βλέποντας τη μητέρα μου να εργάζεται τόσο σκληρά σίγουρα με έκανε να θέλω να μεγαλώσω και να γίνω ένα επιτυχημένο άτομο», είπε.

Πηγή: abcnews.go.com

v