Ξέχασα να πάρω αντισυλληπτικό 2 φορές μέσα σε 2 μέρες. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Ξέχασα να πάρω αντισυλληπτικό 2 φορές μέσα σε 2 μέρες. Μπορεί να έχω μείνει έγκυος;

Ερώτηση:
Πριν 5 μέρες μου τελείωσε η περίοδος. Έχω ξεκινήσει καινούργιο φακελάκι με τα χάπια αλλά μέσα σε αυτές τις πρώτες μέρες ξέχασα να πάρω 2 χάπια με διαφορά 2 ημερών. Και τις δύο φορές, πήρα το χάπι την επόμενη μέρα, όταν τα θυμήθηκα. Στο μεταξύ, είχα ελεύθερη σεξουαλική επαφή. Υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης ;
Απάντηση:

Όσο περισσότερα χάπια ξεχάσετε τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μείνετε έγκυος. Συνήθως, με δύο χάπια η αύξηση αυτή είναι μικρή αλλά παρόλα αυτά νομίζω ότι πρέπει να προσέξετε αυτό το μήνα, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v