Έχω ενδομητρίωση. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω θεραπεία;

Έχω ενδομητρίωση. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω θεραπεία;

Ερώτηση:
Μετά την πρώτη μου καισαρική τομή, 12 χρόνια πριν, μου παρουσιάστηκε ενδομητρίωση στον άνω ορθό κοιλιακό. Χρόνο με το χρόνο γίνεται πιο επώδυνο το άγγιγμα στην περιοχή και τις ημέρες που αδιαθετώ έχω και πόνο στο έντερο. Όμως δεν είναι τόσο άσχημα το πράγματα ώστε να χρειαστεί φαρμακευτική ή χειρουργική αντιμετώπιση. Θεωρείτε πως είναι κακό που δεν θέλω να ασχοληθώ καθόλου με τη θεραπεία της; Είναι κάτι που συνήθως μεγαλώνει και μπορεί να μου δημιουργήσει επιπρόσθετα θέματα υγείας; Να σημειώσω πως είμαι απόλυτα υγιής και έχω κάνει ήδη 3 παιδιά! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Απάντηση:

Μου γράφετε ότι έχετε τρία παιδιά και ότι πιθανό να έχετε ενδομητρίωση στον ορθό κοιλιακό. Αν πονάτε πολύ να την θεραπεύσετε είτε φαρμακευτικά είτε χειρουργικά. Αλλά αν αντέχεται χωρίς θεραπεία χωρίς χειρουργείο δηλαδή αυτό θα ήταν το καλύτερο απ' όλα. Τα φάρμακα θα σας θεραπεύσουν για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και μετά θα επανέλθει πάλι η νόσος γιατί τη δημιουργεί ο οργανισμός σας.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v