Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας 25 ώρες μετά την επαφή. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας 25 ώρες μετά την επαφή. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Ερώτηση:
Έκανα σεξ χωρίς προφυλακτικό τις γόνιμες μέρες. Η εκσπερμάτωση όμως έγινε εκτός. Πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας (1 δισκίο Norlevo) στις 25 ώρες μετά την επαφή. Υπάρχει περίπτωση να είμαι έγκυος;
Απάντηση:

Από αυτά που μου γράφετε μπορώ να συμπεράνω ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά αν θέλετε να είστε σίγουροι εντελώς στην αναμενόμενη περίοδο κάνετε μία μέτρηση χοριακής γοναδοτροπίνης στο αίμα και κοιμάστε ήσυχοι. 

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v