Είχα αίμα μετά το χάπι της επόμενης ημέρας. Είναι φυσιολογικό;

Είχα αίμα μετά το χάπι της επόμενης ημέρας. Είναι φυσιολογικό;
Ερώτηση:
Μετά το χάπι της επόμενης μέρας κάποιες μέρες αργότερα έβγαλα καφέ εκκρίσεις και 9 μέρες μετά αίμα όπως την αρχή της περιόδου αλλά δεν συνεχίστηκε είναι φυσιολογικό η είναι σημάδι εγκυμοσύνης;
Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι απόλυτο μέτρο αντισύλληψης, καθώς έχει αποτελεσματικότητα κατά 98%. Παρόλα αυτά η δράση του είναι πιο αποτελεσματική αν παρθεί τις πρώτες 48 ώρες μετά την επαφή. Είναι φυσιολογικό να υπάρξει μεσοκυκλική αιμορραγία ή διαταραχή στον κύκλο.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v