Μπορεί να μείνω έγκυος ενώ παίρνω αντισυλληπτικά;

Μπορεί να μείνω έγκυος ενώ παίρνω αντισυλληπτικά;

Ερώτηση:
Παίρνω κανονικά τα αντισυλληπτικά μου εδώ και χρόνια. Ο σύντροφός μου εκσπερμάτωσε στο τελείωμα των 7 ημερών ( της περιόδου που δεν λαμβάνουμε το χάπι) αλλά το αίμα είχε σταματήσει. Υπάρχει κίνδυνος εγκυμοσύνης; (Σε δύο μέρες ξεκινάω την επόμενη καρτέλα κανονικά) γνωρίζω ότι η χρήση αντισυλληπτικών καλύπτει κι αυτό το «κενό» των 7 ημερών περιόδου. Ισχύει; Ευχαριστώ.
Απάντηση:

Εφόσον τηρείτε σωστά την αγωγή η αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών χαπιών είναι 99%. Η ελλιπής συμμόρφωση στην αγωγή δεν αυξάνει την πιθανότητα επίτευξης εγκυμοσύνης.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v