Τι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό σταφύλια (κατά προτίμηση κόκκινα ή μαύρα)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1-2 κουταλιές της σούπας μέλι προαιρετικά
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Πλύντε καλά τα σταφύλια και αφαιρέστε τους μίσχους. Μπορείτε να τα κόψετε στη μέση αν είναι μεγάλα και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού. Ξεκινήστε να τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2ο
Μαγειρέψτε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να απελευθερώνουν τους χυμούς τους. Αν θέλετε, μπορείτε να περάσετε τους χυμούς μέσω ενός σουρωτηριού για να αφαιρέσετε τους σπόρους και τη φλούδα.
Βήμα 3ο
Προσθέστε το μέλι και συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα στην επιθυμητή υφή. Μόλις η μαρμελάδα είναι έτοιμη, μπορείτε να την μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείστε καλά τα βάζα και αφήστε τα να κρυώσουν.