Το παιδί διακομίστηκε βαριά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr, η οικογένεια, που κατάγεται από τη Γερμανία, βρισκόταν στην περιοχή για εκδρομή. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε απομονωμένο σημείο στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας, όταν πατέρας και γιος έπεσαν σε δύσβατο φαράγγι.
Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών και την πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, το παιδί ανασύρθηκε σοβαρά τραυματισμένο. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες, η ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ, η ειδική ομάδα “ΙΚΑΡΟΣ” με drone, και άλλα σωστικά συνεργεία. Το παιδί μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.
Ο πατέρας του, επίσης τραυματισμένος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 4χρονος είχε ξεφύγει της επίβλεψης των γονιών του.
Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ιδιοκτήτης ταβέρνας από τα Πλατάνια Μεσσηνίας, βρέθηκε στο σημείο λίγο μετά το ατύχημα. Όπως δήλωσε στο ilialive, οι γονείς –ένας άνδρας από τη Γουατεμάλα και μια γυναίκα από τη Γερμανία– βρίσκονταν λίγα μέτρα πίσω από το παιδί, όταν εκείνο, ενώ προπορευόταν, έχασε την ισορροπία του και κατρακύλησε στο φαράγγι.
«Το παιδί ήταν μπροστά από τους γονείς ελεύθερο. Πριν το μικρό καταρράκτη σε ένα ίσωμα, το παιδί έπεσε στο ποτάμι από ύψος 25 μέτρων, χτυπώντας κατά την πτώση σε δέντρο. Όταν έφτασα το παιδί ήταν ζωντανό αλλά σε άσχημη κατάσταση, το είχε ανεβάσει επάνω ο πατέρας του με κάποιον άλλο.»
Ο κ. Αντωνόπουλος τόνισε τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας του μονοπατιού: «Δεν είναι μόνο εκεί που περπατάς ο κίνδυνος, αλλά και από πάνω που πέφτουν κάποιες φορές βράχοι».
Η ανάρτηση Γιαννάκου
«Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έδωσαν μάχη να σώσουν το παιδάκι, αλλά δεν τα κατάφεραν», ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. «Είναι συγκλονισμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι με τον θάνατο του παιδιού», σημείωσε.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννάκος θέτει τα εξής ερωτήματα: «Γιατί τέτοια επικίνδυνα σπορ με 4χρονα παιδιά; Τι ξέρουν; Τι γνωρίζουν;»:
«ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 4 ΕΤΩΝ ΧΑΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΧΑΡΑΔΡΑ.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Ένα αγοράκι 4 ετών από τη Γερμανία διεκομίσθει με ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας στο νοσοκομείο Καλαμάτας σε πολύ κρίσιμη κατάσταση από πτώση που είχε με το πατέρα του σε χαράδρα, στον ποταμό ΝΕΔΑ.
Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έδωσαν μάχη να σώσουν το παιδάκι, δεν τα κατάφεραν.
Είναι συγκλονισμένοι, συναισθηματικά φορτισμένοι με τον θάνατο του παιδιού.
Γιγαντιαία η επιχείρηση των σωστικών μέσων, του ΕΚΑΒ για την έγκαιρη διακομιδή του στο νοσοκομείο Καλαμάτας και του πατέρα του στο νοσοκομείο Πύργου.
Έκαναν τα πάντα οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Γιατί τέτοια επικίνδυνα σπορ με 4χρονα παιδιά; Τι ξέρουν; Τι γνωρίζουν;
Απλώς τα βλέπουν όλα ως ένα άκακο παιχνίδι».
Πηγές: dnews.gr,thetoc.gr