Τι θα χρειαστείτε
- 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή 10 φρέσκες
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4 πατάτες μέτριες, κομμένες σε κυβάκια
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
- 1 lt ζωμό λαχανικών
- Χυμό από 2 λεμόνια
- ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά
Βήμα 2ο
Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά, το ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
Βήμα 4ο
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις αγκινάρες ζεστές.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: giorgostsoulis.com