Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παέγια με θαλασσινά, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Παέγια με θαλασσινά, έτοιμη σε 30 λεπτά!

Αν θέλουμε να φέρουμε λίγη Ισπανία στο πιάτο μας χωρίς να περάσουμε ώρες στην κουζίνα, αυτή η γρήγορη παέγια με θαλασσινά είναι ό,τι πρέπει! Αρωματικό ρύζι, φρέσκα θαλασσινά και χρώματα που θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές. Το καλύτερο; Είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά. Πάμε να τη φτιάξουμε!

Τι θα χρειαστούμε

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

  • 1 φλ. ρύζι για παέγια ή αρμπόριο

  • 1/2 φλ. λευκό κρασί (προαιρετικά)

  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά ή λίγα στίγματα σαφράν

  • 400 ml ζωμός ψαριού ή λαχανικών (ζεστός)

  • 250 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

  • 250 γρ. μύδια (καθαρισμένα και ανοιγμένα)

  • 200 γρ. καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες

  • 1 φλ. κατεψυγμένα αρακά ή ανάμεικτα λαχανικά

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

  • Φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, και προσθέτουμε το σκόρδο.

Βήμα 2ο
Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά, να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Βήμα 3ο
Προσθέτουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά (ή το σαφράν) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Δεν ανακατεύουμε άλλο το ρύζι από εδώ και πέρα.

Βήμα 4ο
Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 5ο
Περίπου στα 20 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια. Τα βάζουμε απαλά πάνω στο ρύζι και σκεπάζουμε με καπάκι ή αλουμινόχαρτο για να αχνιστούν για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια και να ψηθούν οι γαρίδες.

Βήμα 6ο
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε την παέγια να "σταθεί" για 2-3 λεπτά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη! 

Απόρρητο
v