Τι χρειαζόμαστε
Για το κανταΐφι
- 150 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 40 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
- 230 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για τη σύνθεση
- 350 γρ. παγωτό σοκολάτα
- 30 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
- 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης
Τι πρέπει να κάνουμε
Βήμα 1ο
Ψιλοκόβουμε το κανταΐφι με ένα μαχαίρι, το ξάνουμε καλά με τα χέρια μας για να ανοίξει και το αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Βήμα 3ο
Προσθέτουμε το κανταΐφι και χαμηλώνουμε εντελώς τη φωτιά.
Βήμα 4ο
Ψήνουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 5ο
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Βήμα 6ο
Προσθέτουμε την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 7ο
Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε στην άκρη για 10-15 λεπτά για να μαλακώσει ελαφρώς.
Βήμα 8ο
Αλείφουμε με βούτυρο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ διαστάσεων 10x30 εκ. και τοποθετούμε λαδόκολλα ώστε να καλύψουμε τη βάση και τα τοιχώματα και να εξέχει από τη φόρμα.
Βήμα 9ο
Ρίχνουμε στη φόρμα το μισό μείγμα από το κανταΐφι και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Βήμα 10ο
Προσθέτουμε από πάνω το παγωτό και το απλώνουμε και αυτό ομοιόμορφα με το κουτάλι.
Βήμα 11ο
Ρίχνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι, το απλώνουμε και αυτό ομοιόμορφα και πατάμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας για να ισιώσει η επιφάνεια.
Βήμα 12ο
Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το κανταΐφι.
Βήμα 13ο
Βγάζουμε από την κατάψυξη και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας το γλυκό σε μια επιφάνεια κοπής.
Βήμα 14ο
Κόβουμε σε περίπου 12 μπάρες, περιχύνουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: akispetretzikis.com