Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μακαρονάδα του ψαρά, με θαλασσινά και ντομάτα: μια συνταγή με άρωμα… Ελλάδας!

Μακαρονάδα του ψαρά, με θαλασσινά και ντομάτα: μια συνταγή με άρωμα… Ελλάδας!

Η «μακαρονάδα του ψαρά» είναι ένα από εκείνα τα πιάτα που φέρνουν στο τραπέζι την αύρα της θάλασσας και τη νοσταλγία του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Συνδυάζει φρέσκα θαλασσινά με ζουμερή ντομάτα και αρωματικά βότανα, δημιουργώντας μια γεύση απλή αλλά πλούσια, που θυμίζει οικογενειακά τραπέζια σε νησιώτικες αυλές ή ταβερνάκια δίπλα στο κύμα. Μια συνταγή που ενώνει την παράδοση με τη μεσογειακή φρεσκάδα, προσφέροντας ένα ταξίδι γεύσης σε κάθε μπουκιά!

Τι θα χρειαστούμε

  • 600 γρ. mix θαλασσινών
  • 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο, ή μαραθόσπορο
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κ.σ. βασιλικό
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • ξύσμα λεμονιού
  • λεμόνι, σε φέτες
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά

Βήμα 2ο

Βάζουμε σε ένα μπολ τα καλαμάρια και τα μύδια. Κόβουμε τις γαρίδες στη μέση και τα βάζουμε στο ίδιο μπολ

Βήμα 3ο

Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε 2-3 δόσεις στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε για 1- 1 ½ λεπτό την κάθε δόση. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη

Βήμα 4ο

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε αλάτι, τα λιγκουίνι και βράζουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας

Βήμα 5ο

Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Βήμα 6ο

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά

Βήμα 7ο

Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τον γλυκάνισο, τη ντομάτα, 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία

Βήμα 8ο

Μεταφέρουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά

Βήμα 9ο

Προσθέτουμε τα θαλασσινά, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο βασιλικό, ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά

Βήμα 10ο

Βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με το ξύσμα και τις φέτες από το λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγή από akispetretzikis.com

 

 

 

 

Απόρρητο
v