Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφράτη φανουρόπιτα με μόνο 7 υλικά!

Αφράτη φανουρόπιτα με μόνο 7 υλικά!

Είναι εύκολη, νηστίσιμη, μοσχομυρίζει πορτοκάλι και κανέλα και δεν χρειάζεται μίξερ! Η φανουρόπιτα είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Φτιάχνεται συνήθως προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου, αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να την απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

 Τι θα χρειαστούμε

  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 1 ποτήρι σταφίδες

  • 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα

  • 3 ποτήρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1 κουταλάκι κανέλα

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, ώστε να ανακατευτούν από νωρίς με το μείγμα και να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.

Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την κουτάλα μέχρι να έχουμε έναν σχετικά πηχτό, ομοιόμορφο χυλό.

Βήμα 4ο
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Βήμα 5ο
Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 45–50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά της.

Βήμα 6ο
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε, αν θέλουμε, να πασπαλίσουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

Kαλή επιτυχία!

Απόρρητο
v