Φυστικοβούτυρο: 5 λόγοι για να τρώτε κάθε μέρα!

Φυστικοβούτυρο: 5 λόγοι για να τρώτε κάθε μέρα!

Το φυστικοβούτυρο είναι πολτός αλεσμένων φυστικιών. Αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό για γρήγορα, υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά, ως άλειμμα για το ψωμί ή ακόμη και σε σάλτσες στη μαγειρική.

Εκτός από υπέροχη γεύση του, όμως, είναι κι ένα εξαιρετικά υγιεινό σνακ. Σύμφωνα με το Consumer Reports,το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα πρωτεϊνικά τρόφιμα που περιέχουν περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα (2 κουταλιές της σούπας) ενώ είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεκινήσει κανείς την μέρα του, καθώς κατατάσσεται στις τροφές που μας δίνουν τρομερή ενέργεια. 

Μας χορταίνει άρα κάνει καλό στη δίαιτα

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και ακόρεστα λιπαρά, που υπάρχουν μέσα στο φυστικοβούτυρο, διατηρούν την αίσθηση του κορεσμού για περισσότερη ώρα. Το να ξεκινήσετε την μέρα σας με μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο, λοιπόν, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε άσκοπα ενδιάμεσα σνακ μέχρι την ώρα του μεσημεριανού.

Κάνει καλό στην υγεία των μαλλιών και της επιδερμίδας

Το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο με βιοτίνη και βιταμίνη Β, που είναι υπεύθυνο για την καλή υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Επίσης, βοηθάει στην ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας και προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Έχει καλά λιπαρά και φυτικές ίνες

Το φυστικοβούτυρο περιέχει πολλά είδη καλών λιπαρών. Σε αντίθεση με διάφορα σνακ, που είναι γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά, είναι γεμάτο από ακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος. Επίσης, περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα. Αν προσθέσετε μια σος από φυστικοβούτυρο πάνω σε άλλα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως το μπρόκολο, τότε έχετε το ιδανικό γεύμα.

Το φυστικοβούτυρο περιέχει επίσης μαγνήσιο σε ποσότητα ίση με το 14% της ημερήσιας ανάγκης πρόσληψης του ανθρώπου (ανά 1 μερίδα = δύο κουταλιές της σούπας). Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στον μεταβολισμό της γλυκόζης, κάτι που συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη.

Προστατεύει την καρδιά

Το φυστικοβούτυρο είναι από τα τρόφιμα τα οποία σε μικρή ποσότητα μας δίνουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά, το φυστικοβούτυρο έχει και υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, τα οποία γνωρίζουμε ότι μας προστατεύουν από καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Εκτοξεύει την ενέργειά μας

Αν δυσκολεύεστε να κρατήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά, σκεφτείτε να ξεκινήσετε την μέρα σας, προσθέτοντας φυστικοβούτυρο στο πρωινό ή το δεκατιανό σας. Όλα τα οφέλη που προαναφέραμε θα σας βοηθήσουν να είστε ενεργητικοί και χαρούμενοι όλη την μέρα. 

Είτε πρόκειται για μια απαιτητική μέρα στη δουλειά, είτε για το καθημερινό πρωινό σας τρέξιμο, συμπεριλαμβάνοντας το φυστικοβούτυρο στο πρωινό σας, θα έχετε όλη την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας σας.

 

v